Bernadett

Idén tánc is lesz a Bartók Szeminárium és Fesztiválon

2012.03.10. 15:46

Programkereső

A karmester, zeneszerzés, zongora, hegedű, fagott és cimbalom kurzusokra a jelentkezési határidő: 2012. május 1.

A hagyományosan Szombathelyen megrendezésre kerülő Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál idei mottója: "Tánc, minden szinten". A Fesztivál idei programjában a zenéhez legközelebb álló és azzal összefonódott társművészet, a tánc is megjelenik. A Fesztivál Bartók: A csodálatos mandarin c. pantomimjével indul és Liszt Ferenc Mefisztó keringőjével zárul, ezzel is jelképezve a tánc legkülönbözőbb megjelenési formáit a zenében.

Trio Inception
Trio Inception

A Savaria Szimfonikus Zenekar mellett fellép az Amadinda Ütőegyüttes, Howard Williams, Monica Germino, Steffen Schleiermacher, Rohmann Imre, Lakatos György, Farkas Rózsa, további hangszeres szólisták, népzenei- és jazz együttesek, kortárs táncformációk.

A táncművészet szinte minden ága, egészen a legkülönlegesebb formákig bemutatásra kerül a programban: a zeneszerzés mesterkurzus professzorának, Louis Andriessen művének magyarországi bemutatóján a hegedűművész szólista énekel és táncol is a színpadon, de megjelenik a tánc az Amadinda koncertjén és Lakatos György műsorában is.

A szeminárium kurzusait olyan nemzetközileg elismert művészek tartják, mint Peskó Zoltán, Tihanyi László, Louis Andriessen, Fabio Nieder, Rohmann Imre, Steffen Schleiermacher, Lakatos György, Pauk György és Farkas Rózsa. A továbbképzésként akkreditált kurzusok a pedagógusok kötelező továbbképzési programjába beszámíthatók, a zeneakadémisták részére pedig kreditpontot érnek. A programmal és a képzésekkel kapcsolatos minden további információ megtalálható a Bartók Fesztivál honlapján, a 2011-es fesztiválról született cikkeink pedig erre a linkre kattintva találhatók meg.