Géza

Régizenészek, irány Fertőd!

2012.03.11. 12:30

Programkereső

A június 15-23. között Fertődön megrendezendő Régi Zenei Napok 2012 mesterkurzusaira április 20-ig lehet jelentkezni.

A 28. Régi Zenei Napok rendezvénysorozatára a Filharmónia Budapest és Felső-Dunántúl Nonprofit Kft. szervezésében 2012-től új helyszínen, Magyarország legszebb barokk kastélyában, a fertődi Esterházy-kastélyban kerül sor, azon falak között, ahol Joseph Haydn több mint 20 évig élt és alkotott. (A rendezvényről, a költözés okáról és a fesztivál koncertjeinek műsoráról korábbi cikkünkben részletesen írtunk, a 2011-es rendezvény minden napjáról beszámoló fesztiválblogunkat pedig ezt a linket követve böngészhetik végig az érdeklődők.)

Fertődi Esterházy Kastély
Fertődi Esterházy Kastély

A meghirdetett mesterkurzusok (ének, hegedű, csembaló, kamarazene, historikus táncok) remek továbbképzési lehetőséget nyújtanak a már végzett és a diploma előtt álló muzsikusok számára - zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont is jár. Másodszor tanít a fesztiválon Nancy Argenta énekművész, akinek két évvel ezelőtti kurzusa hatalmas sikert aratott. Sokadik kurzusát tartja Simon Standage hegedűművész Nagy-Britanniából. Idei kurzusának anyaga: Olasz és német zene a 17/18. századból. Első alkalommal látogat el a redezvényre Nicholas Parle csembalóművész Ausztráliából. A kurzus anyaga: 16/17. századi angol virginalisták, 16/17. századi spanyol és portugál szerzők és Rameau művei. A külföldi professzorok mellett Vashegyi György kamarazene és Széll Rita barokk tánckurzusára is várják a szervezők a barokk előadói gyakorlatban elmélyedni vágyó fiatalokat.

Malcolm Bilson - Régi Zenei Napok, Sopron 2011
Malcolm Bilson - Régi Zenei Napok, Sopron 2011

A részletes kurzuskiírás a rendezvényt szervező Filharmónia Budapest Nonprofit Kft. honlapján érhető el, a jelentkezési lap ide kattintva letölthető, a jelentkezés határideje 2012. március 31. április 20!