Antal, Antónia

Régiből újat - nemzetközi dizájnpályázat

2012.03.18. 14:26

Programkereső

A Trieste Contemporanea Bizottság által kiírt termék- és formatervező pályázatra május 31-ig lehet regisztrálni.

A bizottság 10. alkalommal hirdeti meg nemzetközi pályázatát. Egy olyan túltelített fogyasztói piacon, ahol a design szinte mindennapos, számos olyan tárgy van jelen a közelmúltból, amelynek nyomai alig ismertek, vagy eltűntek. Ezek névtelen vagy mindennapi tárgyak, kisipari-, vagy tömegtermékek. A pályázat célja egy, a kelet-közép-európai országokban született, névtelen újításoknak szentelt emlék-térkép létrehozása.

A pályázóknak ki kell választaniuk a "közös emlékezet" egy tárgyát, amely lehet háztartási eszköz, profi felszerelés, vagy akár kis építőelem is. Miután kiszemelték a tárgyat, le kell fényképezni, fel kell vázolni a tárgy rövid történetét és a választás mögött húzódó motivációt. Ezután meg kell kísérelni újra felhasználni, újraértelmezni a tárgyat, amely akár egy teljesen új tárgy vagy új funkció formájában is testet ölthet.

A pályázaton részt vehet minden termék-, és formatervező, aki a Közép-európai Kezdeményezés (CEI) országaiban született (Albánia, Ausztria, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Fehéroroszország, Horvátország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Moldávia, Montenegró, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna) valamint Észtország, Lettország, Litvánia, Németország és Törökország polgárai is jelentkezhetnek.

A zsűri tagjai a CEI és a Trieste Contemporanea nemzetközi szakértői és képviselői lesznek, az elnöki tisztséget Gillo Dorfes fogja betölteni.

Az online pályázaton való részvétel ingyenes. A jelentkezők a Trieste Contemporanea weboldalán regisztrálhatnak május 31. éjfélig.