Mátyás

Még lehet jelentkezni a Szigeti József Nemzetközi Hegedű- és Brácsaversenyre

2012.03.31. 11:39

Programkereső

2012. szeptember 6-15. között rendezi meg a Filharmónia Budapest Nonprofit Kft. a megmérettetést, melyet a hegedűsök mellett első alkalommal fiatal brácsások számára is meghirdettek. A jelentkezéseket május 1-ig várják.

A budapesti zenei versenyek sorában ötévente rendezik meg a világhírű magyar hegedűművészről elnevezett nemzetközi hegedűversenyt. A versenyen bármely ország fiatal hegedű- vagy brácsaművésze részt vehet, aki 1980. január 1. után született.

hegedű, illusztráció, töltelék
hegedű, illusztráció, töltelék

A 18.000 euró, azaz több mint ötmillió forint összdíjazású verseny három fordulóból áll, a középdöntőbe várhatóan 12, a döntőbe pedig 6 versenyző juthat majd be. A pénzdíjak mellett számos külföldi és magyar intézmény, fesztivál és koncertrendező  ajánl fel különdíjakat ill. szerződéseket a nyertes művészeknek.

A gyakorlati tudnivalók, a kötelező művek listája, valamint a verseny tervezett beosztása elérhető a www.filharmoniabp.hu weboldalon, a 140 Eurónak megfelelő regisztrációs díj, valamint a jelentkezési lap beérkezésének határideje: 2012. május 1.