Timót, Xénia

Jelentkezz Baranyay László zongora mesterkurzusára!

2012.05.12. 13:53

Programkereső

A Liszt-díjas zongoraművész és zeneakadémiai tanár tapolcai nyári kurzusára június 10-ig lehet jelentkezni.

Baranyay László zongoratanulmányait kilencévesen kezdte, diplomáját 1969-ben szerezte Ungár Imre növendékeként. 1969 és 1972 között posztgraduális tanulmányokat folytatott a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban, Stanislav Neuhaus professzor vezetése alatt. Részt vett Anda Géza svájci mesterkurzusain. A legfontosabb magyarországi koncerttermek mellett fellépett a legtöbb európai országban, továbbá Kubában és Indiában is. Repertoárján a szólózongora-irodalom jelentős részén kívül negyvenkilenc zongoraverseny szerepel Bachtól napjainkig. Működésének fontos része a kortárs magyar zene, számos művet neki írtak, illetve ajánlottak. A tanítás mellett rendszeresen tart mesterkurzusokat Magyarországon és külföldön egyaránt. Tanítványai számos versenyen nyertek díjakat és több országban lépnek fel sikeresen. 1992-ben Liszt-díjjal tüntették ki.

Baranyay László
Baranyay László

A 2012. július 8-18. között rendezendő kurzusra Baranyay László elsősorban szakközépiskolai és főiskolai hallgatók jelentkezését várja. Passzív hallgatók jelentkezésére is van lehetőség, a kurzus szerepel a Metronóm KHT. akkreditált továbbképzési programjában . 

Részvételi díj: 

- aktív hallgatóknak: 45.000 Ft
- passzív hallgatóknak: 35.000 Ft.
A részvételi díjat a helyszínen kell befizetni.

A kurzus helyszíne és időpontja: Tapolca, Járdányi Pál Zeneiskola, 2012. július 8-18.

A jelentkezők részére szállást és napi kétszeri étkezést (ebéd, vacsora) szervezetten biztosítanak. A rendszeres gyakorlás a zeneiskola termeiben biztosított.

Jelentkezési határidő: 2012. június 10. 

A jelentkezések visszaigazolásakor a lebonyolításról részletes tájékoztatást küldenek a szervezők. A tervezett maximális aktív létszám 18 fő, túljelentkezés esetén meghallgatás alapján dönt a kurzus vezetője.

A felhívás és a jelentkezési lap ide kattintva letölthető.