Márk

Elkezdődött a Szabó Csaba Emlékverseny

2012.06.09. 12:04

Programkereső

Június 9-10-én a Régi Zeneakadémián méreti meg magát a 16 fuvolista, fagottos és kürtös.

A Szabó Csaba Emlékverseny a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Szabó Csaba Nemzetközi Társaság közös szervezésében, az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület támogatásával jött létre. A verseny célja, hogy fórumot teremtsen a fiatal egyetemi és főiskolai hallgatók, valamint fiatal művészek részére ahhoz, hogy megmutathassák tudásukat, pártatlan szakértői zsűri előtt bizonyíthassák művészi rátermettségüket. A versenyre 28 évnél nem idősebb magyarországi és határon túli, felsőoktatási hallgatói jogviszonyban lévő, illetve 2011-ben végzett fiatalok, doktorandusz hallgatók, valamint fiatal művészek jelentkezhettek.

Lakatos György
Lakatos György

A verseny elődöntője június 9-én délután zajlik, a döntőre másnap délelőtt kerül sor, végül a megmérettetés 10-én, vasárnap este 19.30-kor zárul a díjkiosztó ünnepséggel és gálahangversennyel, melyen - az emlékverseny díjazottjai mellett - olyan rangos művészetk lépnek fel, mint Kollár Zsuzsa zongoraművész, Bálint János fuvolaművész, Horváth Béla oboaművész, Szatmári Zsolt klarinétművész, Lakatos György fagottművész (képünkön) és Varga Zoltán kürtművész. A gálahangverseny műsorán Szabó Csaba művei közül az alábbiak hangzanak el: Kürt Szonatina, Koncertdarab fagottra és zongorára, Sonata con ritmo di ballo fuvolára, Kis Szvit zongorára, Tánc az ős Kajánnal zongorára, Fúvós Szerenád fúvósötösre.

Az Emlékverseny szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés a rendezvény minden eseményére ingyenes. A pontos időbeosztás a verseny oldalán tekinthető meg.