Konrád, Tivadar

Szabó Péter mesterkurzusa Franciaországban

2012.06.11. 17:41

Programkereső

A gordonkaművész Franciaországban az Academie de Cimes-en tart mesterkurzust 2012 augusztus 1-től 8-ig. Jelentkezési határidő: június 15. ill. július 5.

Azon jelentkezők számára, akik a kurzus részét képező "Artists'Projects"- en is részt kívánnak venni, a jelentkezési határidő 2012. június 15. Az "Artist's Projects" különböző támogatások elnyerésére ad lehetőséget a mesterkurzuson résztvevők számára, úgymint különböző díjak, ösztöndíjak. Azon jelentkezők számára, akik nem kívánnak részt venni az "Artist's Projects"-en, a jelentkezési határidő: 2012. július 5.

További információk, jelentkezés a nyári egyetem honlapján.

Szabó Péter
Szabó Péter

Szabó Péter 1963-ban született Erdélyben, zenész családban. A kolozsvári Zeneakadémián, majd a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán tanult Mező László, Rados Ferenc és Kurtág György diákjaként. Számos zenei verseny – a Román Nemzeti Verseny, a markneukircheni nemzetközi verseny – díjazottja, és a Zenetudósok Nemzetközi Szövetségének kitüntetését is elnyerte. Szólistakánt és kamarazene-együttesek résztvevőjeként Európában, az Egyesült Államokban, a Távol-Keleten és Dél-Amerikában koncertezik. Partnerei voltak többek között Kocsis Zoltán, Till Fellner és Jurij Bashmet. Számos felvételt készített a Hungaroton, a Naxos és az EMI megbízásából. Jelenleg a salzburgi Camerata Academica és a Budapesti Fesztiválzenekar szólócsellistája, tagja a Takács Zongorás Triónak. 2011-ben Liszt-díjjal tüntették ki.