Béla

Továbbképzés hegedűtanároknak

2012.06.13. 16:35

Programkereső

A Colourstrings-módszerbe is bevezető képzésre június 30-ig lehet előzetesen jelentkezni.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Vonós Tanszéke "Hegedű szakos tanárok és hegedűművész-tanárok továbbképzése" címmel 30 órás továbbképzést szervez.

A képzés ideje: A hegedűtanári továbbképzést két részben, 2012. október 5-7-ig, 20 órás tematikai egységben, valamint november 9-10-én, 10 órás egységben rendezik.

Helyszín: Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar

A továbbképzési program szakmai elméleti és gyakorlati ismeretek bővítésével, valamint a legújabb zenetudományi kutatások eredményeinek felhasználásával a tanítási gyakorlatban is hasznosítható ismereteket kíván átadni a jelentkezőknek. A továbbképzés első 20 órás részében Dr. Szilvay Géza bemutatja az általa megalkotott világhírű Colourstrings tanítási módszert. Ezen belül a jelentkezők elméleti és gyakorlati képzés formájában ismerhetik meg a teljes Colourstrings metodikát, kottaanyagot, s annak feldolgozási lehetőségeit.

A második 10 órás egységben a zeneiskolai és a zeneművészeti szakközépiskolai tantervben szereplő etűdök és előadási darabok tanításához köthető korszerű vonás- és ujjrend használat kerül feldolgozásra. A témakör vezetője Dr. Ittzés Tamás, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának adjunktusa.

A jelentkezési határidő 2012. szeptember 5., de a részvételi szándékról a szervezők június 30-ig kérnek értesítést.

A továbbképzés részletes programja, a jelentkezés feltételei és a jelentkezési lap megtalálhatók a debreceni intézmény honlapján.    

A