Benedek

Magyar dal napja a Zeneakadémiával

2012.08.28. 12:40

Programkereső

Opera- és dalénekléssel kapcsolatos interaktív színpadi programokkal és hangversenyekkel várják szeptember 9-én az Eötvös10-ben várják az érdeklődőket az LFZE hallgatói.

Délelőtt tíztől Gulyás Dénes tart nyílt operakurzust, 12-től a MoltOpera Társulat "Hogyan csináljunk operát? A népzenétől az operáig, avagy: hogy kerül a csizma az asztalra?" című előadására kerül sor Tőri Csaba karmester vezetésével, a MoltOpera énekesinek közreműködésével. Délután kettőtől Jean Klára színpadi dal-tehetségkutatója következik. Vállalkozó kedvűek szeptember 3-ig jelentkezhetnek a magyardaljelentkezes@gmail.com címen, amennyiben szeretnék kedvenc énekszámukat (lehet opera, operett, musical, dal, sanzon, könnyűzenei és egyéb műfajú is!) élőben, közönség előtt, zongorakísérettel előadni. Négytől Tóth Endre és Czinege Ádám beszélget Fekete Gyula zeneszerzővel, a zeneszerzés tanszék új vezetőjével.

Magyar Dal Napja 2012 a Zeneakadémián
Magyar Dal Napja 2012 a Zeneakadémián

Este hattól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének szakos növendékei adnak kétrészes koncertet. Közreműködik az egyetem jelenlegi és végzett hallgatóiból alakult zenekar, a Parlarte KamaraSzimfonikusok. Előadók: Kohán Nikolett, Ruszó Alexandra, Halmosi Tímea, Balogh Eszter, Tímár Tímea, Csóka Anita, Szombauer Bálint. A programsorozatot végül éjjelig tartó táncház zárja, melyhez a talpalávalót a Zeneakadémia népzene szakos növendékeiből alakult zenekar húzza. Hangulatfelelős: Farkas Zsolti és barátai