Gertrúd, Patrik

Csatlakozz a Gabrieli Choir-hoz!

2012.09.10. 15:08

Programkereső

Szopránok, tenorok és basszusok jelentkezését várja az anglikán egyházzenére specializálódott kórus.

Az együttest 24-28 tapasztalt énekes alkotja, próbáikat a Közép-Európai Egyetem (CEU) egyik belvárosi épületében tartják hetente egyszer, vasárnap este 5-től 8 óráig. A kórus repertoárjának gerincét a XVI. századtól napjainkig terjedő időszak angol liturgikus zenéje adja, közte olyan zeneszerzők munkái, mint Thomas Tallis, Robert Whyte, Orlando Gibbons, Sir Edward Bairstow, Herbert Howells vagy John Rutter. A The Gabrieli Choir évente általában 4-6 koncertet ad a főváros legszebb templomaiban, és a budapesti anglikán közösség felkérésére rendszeresen szólaltatják meg a brit kórusmuzsika göngyszemeit eredeti kontextusukban, vagyis az anglikán liturgiában. Repertoárjuk sokszínűségére jellemző, hogy Magyarországon a Gabrieli Kórus előadásában hangzott el először 2011-ben Will Todd kortárs zeneszerző Mass in Blue című jazz miséje.

Gabrieli Choir (Fotó: Schmidhoffer Gertrúd)
Gabrieli Choir (Fotó: Schmidhoffer Gertrúd)

Ami az együttes 2012-es fellépéseit illeti: december 1-én a St. Columba skót presbiteriánus templomban (Bp. VI., Vörösmarty u. 51) az  adventet köszöntő Evensong-szertartásban működnek közre. December 14-én ugyanott az összes budapesti anglikán felekezet közös karácsonyi énekes ünnepségén vesznek részt, immár hatodik alkalommal, a Tóth Márton vezette Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Exsultate Fiúvegyeskarával közösen. Végül december 23-án J.S.Bach Karácsonyi oratóriumát énekelik a Concerto Kamarazenekar közreműködésevel, Cser Miklós vezényletével. 

A kórus honlapján és a facebookon is várja az érdeklődőket, a  jelentkezéseket Sólyom Richárd művészeti vezetőnek lehet elküldeni.