Sándor, Ede

Pankrátorok küzdöttek a társadalom hátrányos helyzetű csoportjaiért a Civilek Éjszakáján

2012.09.13. 12:35

Programkereső

Civil Pankráció névvel társadalmi peformanszt szervezett az ERSTE Alapítvány szeptember 15-én szombaton. A Civilek Éjszakáján megvalósuló előadás célja a civilek mindennapos küzdelmeinek megjelenítése volt, pankrátorok, színészek és civil szervezetek bevonásával.

"Az ERSTE Alapítvány évek óta támogatja a civil szervezeteket a kelet-közép európai régióban, így Magyarországon is. Célunk a társadalmilag hátrányos helyzetű csoportok segítése, és ezen keresztül egy aktív civil társadalom kiépítése. A Civil Pankráció nem titkolt célja volt, hogy az eddig megszokott, hagyományosabb kommunikációval szemben kreatívabb, interaktívabb módon próbáljuk meg ezeket a témákat közelebb hozni az emberekhez" - mondta el Bessenyei Hajnalka, az ERSTE Alapítvány munkatársa.

Miközben a pankrátorok a boxringben küzdöttek, a színészek a ring egy-egy sarkán kiabálták üzeneteiket. Minden egyes elhangzott sztereotípiára egy, a tévhitet megcáfoló válasz érkezett a ring másik oldaláról. A ring körül gyülekező nézőközönségből többen hangos bekiabálással szurkoltak a civilek ügyeit képviselő pankrátoroknak. Az előadás rendezője Takács Mária, a Civil Művek Egyesület munkatársa volt, a műsort Lang Györgyi vezette, az előadásban részt vettek: Kardos Horváth Janó, Mészáros Piroska, Kassay László és Forgách Zsuzsa Bruria, közreműködött a Magyar Pankrátor Szövetség.