Emőke

Újra beavatja a Trafó a középiskolásokat

2012.09.13. 16:24

Programkereső

Kortárs művészeti beavató programot hirdet a Trafó Kortárs Művészetek Háza a tanév első felére, melyre oktatási intézmények, pedagógusok és osztályaik, középiskolás csoportok pályázhatnak szeptember 28-ig. A beavató programban ezúttal a táncé lesz a főszerep.

A Trafó 2003 szeptemberében indított oktatási programjának célja a kortárs előadóművészetek megismertetése, befogadásának megkönnyítése. A pályázó csoportokkal több interaktív foglalkozáson keresztül ismertetik meg egy-egy kortárs művészeti alkotás, táncprodukció, színházi előadás világát. Céljuk, hogy közelebb hozzák a középiskolás korosztályhoz a kortárs művészetet, alkotókat és alkotásokat, lehetőséget nyújtsanak számukra találkozni kortárs műalkotásokkal - legyen az tánckoreográfia, színházi és cirkuszi előadás vagy képzőművészeti installáció -, és bepillantást engedjenek az alkotási folyamatba, az előadás által felvetett általános problémákba. A programot tavaly a Fidelio is figyelemmel követte, és meg is szavaztatta a legjobb középiskolások tollából született beszámolót.

Trafó Beavató Program
Trafó Beavató Program

Az idén a Trafó Galéria kiállításai, és az azok köré épülő múzeumpedagógiai foglalkozások is részei a beavató programnak. A féléves programban a Természetes Vészek Kollektíva Végtelenbe zárva, a Tünet Együttes Nincs ott semmi, avagy alszanak-e nappal az álmok, Réti Anna Vis-a-vis találkozások A-val című produkciója, valamint Szabó Dezső Magasfeszültség című tárlata, illetve Daniel Jacoby, Tamara Kuselman és Vass Miklós csoportos kiállítása szerepel.

A pályázatokat a beavato@trafo.hu email-címen vagy postai úton várják, a leadás határideje szeptember 28., péntek.