Sándor, Ede

Nincs Kifogás. Összefogás!

2012.09.17. 13:21

Programkereső

Több mint 200 magyar civil szervezet mutatkozik be a Civilek Éjszakáján szeptember 15-én.

A nagy sikerre való tekintettel a Kurfli Közhasznú Kulturális Egyesület az idei évben is megrendezi a Civilek Éjszakáját 2012. szeptember 15 -én szombaton. Az esemény célja a hazai civil szervezetek tevékenységének bemutatása, a hazai civil társadalom összefogásának erősítése, és ennek reprezentálása a társadalom felé.

Civilek Éjszakája 2012
Civilek Éjszakája 2012

Az idei évben Budapesten 35 helyszínen, vidéken 9 településen 14 ponton illetve a határon túl Sepsiszentgyörgyön is várják a változatos programok a látogatókat. A szervezetek tevékenységének sokszínűségéhez hasonlóan azok kínálata is igen gazdag. A Pálvölgyi Kőfejtőben a Greenpeace ünnepli 10. születésnapját sok zenével. A Háromhegyek Egyesülettel fáklyás III. kerületi kiránduláson vehetünk részt, Kaposváron pedig 80 szervezet közös programja színesíti a város életét. Az Erzsébet téren Like Olimpiával és interaktív játékokkal várják a fiatalokat, az esti „civil pankráció" során pedig a civilek küzdelmei is terítékre kerülnek, aki pedig két keréken jár, ingyen kerékpár szervizt is talál a környéken. Ezen kívül rendhagyó színházi előadásra is sor kerül egy lakóház udvarán, Carrot Mob, ingyenes coaching, irodalmi karaoke, para-zumba, szociodráma, lakásszínház, élőkönyvtár, bogrács és szalonnasütés, tollfosztás, identitásjáték, fafaragás, ability, rapid randi, kiállítás, előadás, beszélgetés...

A Civilek Éjszakája esemény sajtótájékoztatóján jelent voltak az esemény szervezői, az ERSTE Alapítvány munkatársa, valamint számos egyéb civil szervezet is.

"Szeretnénk megmutatni a magyar társadalomnak, hogy közös ügyeinkben lelkesedéssel, kitartással és kreativitással lehetetlennek tűnő célok is megvalósíthatók. Ezzel a rendezvénnyel kívánunk hidat építeni az emberek és a szervezetek közé, hitet adni és példát mutatni, hiszen mind egyazon közösséghez tartozunk. Emellett keressük a közös pontokat a civilek között, hiszen mindnyájan jó ügyekért dolgozunk" - mondta el Papp Helga, a Civilek Éjszakája programsorozat ötletgazdája és főszervezője. 

"Évek óta dolgozunk a kelet-közép-európai régióban azon, hogy a civil szervezetek tevékenysége láthatóbbá váljon a társadalom szélesebb rétegeinek számára is. A Civilek Éjszakája egy remek alkalom arra, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjára, mely a Civilek Éjszakájához hasonlóan a non-profit szférában aktív szervezetek áldozatos kemény munkájának elismeréséért küzd- mondta el Bessenyei Hajnalka, az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjának magyarországi koordinátora.