Irén, Írisz

Közösségben élsz? Alkoss közösségit!

2012.11.21. 15:26

Programkereső

A közösségi műalkotások (community art) létrehozására céljából meghirdetett pályázatra december 2-ig várják az alkotásokat.

A Mapei Kft. pályázatot hirdet alapfokú oktatási és bentlakásos szociális közintézmények részére az intézmény közösségi terét díszítő nagyméretű közösségi műalkotás létrehozására. A pályázat célja közös kreativitással és összefogással szebbé, vidámabbá varázsolni egy gyerekekkel foglalkozó szociális közintézmény közösségi terét, ezzel hozzájárulva a gyerekek és az ott dolgozók környezetének szebbé és hangulatának jobbá tételéhez.

A pályázat nyereménye az intézmény profiljához kapcsolódó egyedi művészeti alkotás létrehozása és a kivitelezés teljes költsége. A nyertes pályamű elkészítésében Rátonyi Kinga és Neil Wolstenholme képzőművészek tervei alapján az alkotók, a Mapei Kft. és a nyertes intézmény önkénteseinek is részt vesznek. A "community art", azaz közösségi művészet lényege, hogy az alkotók bevonják a közösség, például iskolák, óvodák dolgozóit, szülőket és diákokat a művek megtervezésébe és kivitelezésébe. Így készült el például a híres Illyés körforgalom Budaörsön, melynek elkészítésében több mint háromszázan vettek részt.

Vancsó László és Neil Wolstenholme a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium community art projetkjében
Vancsó László és Neil Wolstenholme a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium community art projetkjében

A pályázat benyújtási határideje 2012. december 2. A nyertes intézményben 2013 februárjában készülhet el a közösségi műalkotás. A díj közönségszavazat útján ítélik oda a nyertesnek. A pályázatokat megtekinteni és szavazni majd a Mapei Kft. Facebook oldalán lehet. További információ a Mapei honlapján és Facebook oldalán található a www.mapei.hu vagy a www.facebook.com/mapeihungary címen, a leveleket a socialmedia@mapei.hu emailcímre várják.