Zsuzsanna

Nyílt hétvége a Cantemus műhelyében

2013.01.02. 15:02

Programkereső

Április 24-28. között közkívánatra ismét Nyílt Hétvégét rendez Nyíregyházán a világhírű Cantemus Kórus és a Kodály Zoltán Általános Iskola.

A zenetanároknak, karvezetőknek meghirdetett szakmai programok bepillantást engednek a Nyíregyházán folytatott, a Kodály módszer igazságát bizonyító világszínvonalú zenei nevelési munkába. Az óralátogatások, énekkari próbák, szakmai beszélgetések, hangversenyek során az apró részletek, módszertani finomságok mellett a látogatóban kirajzolódik a nagy ívű koncepció, a rendszer teljes felépítménye, a kodályi alapelv szilárdsága, a külföldiek által emlegetett "nyíregyházi titok".

A programkínálatból: óralátogatások 1-8 osztályig (maximum 20 fős hospitáló csoportokra bontva), énekkari próbák látogatása, kórushangzás, hangképzés, intonáció, kórus didaktika, szolfézs és karvezetés a gyakorlatban, kérdések órája, kottabörze és sok-sok koncert várja az érdeklődőket. Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy és csapata ez alkalommal is a tökéletességre törekszik és a "mindig van jobb megoldás" elvét tárja a nagyközönség elé.

További információk és jelentkezés a http://www.cantemus.hu/ honlapon.