Gerzson

Már lehet jelentkezni a színházi menedzserképzésre!

2013.01.18. 10:00

Programkereső

A Werk Akadémia legújabb képzése, a színházi menedzsment program 2013. február 22-én startol. A résztvevők a színházi élet meghatározó rendezőivel, sikeres menedzsereivel, a szakma felkészült szakembereivel dolgozhatnak együtt.

Piacosodik a színház világa is, egyre nagyobb az igény profi színházi menedzserekre. A féléves színházi szakirány elvégzése után a hallgatók kellő tudást és tájékozottságot szereznek a mai magyar színházi élet működéséről ahhoz, hogy ezen a művészeti területen kezdjenek el dolgozni.

Werk Akadémia
Werk Akadémia

A program néhány kiemelt témája: színháztörténet, műfajismeret, gazdasági és szponzorációs ismeretek, független, alternatív és állami színházak, színházi marketing, PR és kommunikáció, a színház arculata, márkaépítés, dramaturgia, a színész menedzselése.

Néhány név a tervezett oktatók és gyakorlóhelyek közül:

Tímár András színháztörténész (KRE), Schulcz Katalin művelődéstörténész, Orlai Tibor kulturális menedzser (Orlai Produkció), Gálos Orsolya kommunikációs menedzser (Nemzeti Színház), Juhász Dóra kulturális menedzser (Frenák Pál társulat), Dr. Legeza Dénes szerzői jogász (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala), Oros Péter (Operett Színház), Kovács Krisztina dramaturg (Vígszínház), Szabó György (Trafó), Gáspár Máté (Open Society Institute) és még sokan mások.

Az elméleti oktatás mellett a program minden jelentős szakmai műhelybe, kiemelkedő előadásra, bemutatóra elviszi résztvevőit.

A jelentkezéseket a Werk Akadémia honlapján, a http://www.werkakademia.hu/ internetes oldalon várják.

További információ: Balogh Máté (szakreferens) 70/457-1183