Ágnes

Gyakornoki ösztöndíj fiatal kulturális menedzsereknek

2013.01.28. 13:00

Programkereső

A Műhely Alapítvány felhívására február 24-ig lehet pályázni.

A gyakornoki ösztöndíjat "SuSy - Support System" a Jardin d'Europe című, az Európai Közösség Kultúra 2007-2013 keretprogramja által támogatott, 5 éves program keretében hirdetik meg fiatal kulturális menedzsereknek.

Miről szól a program?
A program célja, hogy segítse egy új kulturális menedzser nemzedék kialakulását a kortárs előadóművészetek területén. Ennek érdekében a program keretében a Műhely szakmai gyakorlattal egybekötött kutatói ösztöndíjat biztosít fiatal kulturális menedzsereknek. Jelen pályázati felhívás 6 hónapos időtartamra szól.

Kiknek szól a program?
A "SuSy" ösztöndíj-programra olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik művészeti menedzserként dolgoznak, vagy erre a pályára készülnek, és az angol nyelvet munkanyelvként képesek írásban és szóban egyaránt használni. Hallgatói jogviszony nem kizáró ok. A Műhely Alapítvány elsődleges célja a hazai kortárs előadó-művészet (ezen belül kiemelten a kortárs tánc) támogatása, fejlesztése. Az erre a területre való nyitottság, az alapítvány programjainak ismerete előnyt jelent.

Mit nyújt a program?
Az ösztöndíjas a szakmai gyakorlat során egy mentor segítségével kapcsolódik be a Műhely Alapítvány hazai és nemzetközi területen való munkájába. A tevékenység legalább fele részben Európai Uniós programokkal kapcsolatos tapasztalatszerzés. Az ösztöndíj időtartama alatt átlagosan, heti 25 óra gyakornoki elfoglaltságot és irodai infrastruktúrát biztosítunk. A program végén az ösztöndíjas angol nyelvű kutatási beszámolót készít a tevékenységéről.

Az ösztöndíj időtartama: 2013. március 04.- 2013. augusztus 31.

Az ösztöndíj összege: havi 200 EUR

Hogyan lehet jelentkezni?
A következő angol nyelven megírt dokumentumokat szükséges email-en a Műhely Alapítványhoz a jardin.budapest@gmail.com címre eljuttatni:
- részletes szakmai önéletrajz
- motivációs levél (max. 1 oldal)

A személyes interjúkra február 28. - március 1. között fogjuk behívni a jelentkezőket.
Döntés várható határideje: 2013. március 1.
Program kezdete: 2013. március 4. hétfő

Bővebb információ: Műhely Alapítvány +361/456 2045, +361/456 2052, www.jardindeurope.eu

Jelentkezési határidő: 2013. február 24. vasárnap 24.00h