Zsuzsanna

Februárban indul Földes Imre zenetörténeti sorozata

2013.01.29. 09:00

Programkereső

A TIT József Attila Szabadegyetemen Johann Sebastian Bach variációs művészete című előadássorozatára február 4. és 15. között lehet jelentkezni.

Az utóbbi négy-ötszáz évben aligha született olyan zeneszerző, aki ne írt volna több-kevesebb variációs művet. Johann Sebastian Bach művészetében azonban nyomon követhetjük ezt az "eljárást" szinte valamennyi darabjában, miniatűr méretekben épp úgy, mint hatalmas terjedelmű ciklusaiban.

Földes Imre
Földes Imre

A TIT József Attila Szabadegyetem tavaszi félévének új sorozatában Földes Imre, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem nyugalmazott egyetemi tanárának előadásain szóba kerülnek Bach kapcsán a kantáták, a h-moll mise, a c-moll passacaglia és fúga, a korálvariációk, a h-moll és d-moll partita (Chaconne), a Máté-passió, a "Goldberg-variációk", a Die Kunst der Fuge, a Kánonvariációk, a Musikalisches Opfer és a kánonok.

Az öt előadásból álló sorozatban kimagasló előadóművészek DVD-, illetve videofelvételeinek segítségével mutatják be az európai zene csúcsteljesítményeinek számító kompozíciókat az érdeklődőknek.

Az előadások időpontjai:
Február 20. 18:00 - Johann Sebastian Bach variációs művészete I.
Március 6. 18:00 - Johann Sebastian Bach variációs művészete II.
Március 20. 18:00 - Johann Sebastian Bach variációs művészete III.
Április 3. 18:00 - Johann Sebastian Bach variációs művészete IV.
Április 17. 18:00 - Johann Sebastian Bach variációs művészete V.

Részvételi díj: 6000 Ft

Az előadások egyenként is látogathatóak.

Beiratkozás: 2013. február 4-15. 13:00 és 19:00 között a Kossuth Klubban (1088 Bp. Múzeum utca 7.)