Eszter, Eliza

Pályázat fiatal kurátorok részére

2013.03.01. 15:30

Programkereső

Az Amadeus Művészeti Alapítvány és a cARTc Közhasznú Kulturális Egyesület közösen pályázatot hirdet fiatal kurátorok számára. Jelentkezési határidő: április 15.

A pályázat tartalma, a helyszín és a pályázók köre:
Kortárs magyar képzőművészeti kiállítás tervezése és megvalósítása az amaTáR kiállítóterébe a 2013-as évadra. A pályázat végén két nyertest hirdetnek ki.  Az egyik kiállítás tavasszal (2013. május 23.), a másik ősszel (2013. október 24.) kerül megrendezésre az amaTáR kiállító térben, másfél hónapos időtartamra. Az amaTáR az óbudai Amadeus Alkotóház mellett kialakított 75 négyzetméteres modern felszereltségű kiállítótér, mely fiatal pályakezdő művészeknek, kurátoroknak és projekteknek biztosít megjelenési lehetőséget.

amaTáR
amaTáR

Cím: 1035 Budapest, Veder utca 14.

A pályázatra 40 évnél fiatalabb kurátorok, művészeti szakemberek pályázhatnak egyénileg és csoportosan egyaránt.

Koncepció:
A kiírók célkitűzése, hogy lehetőséget biztosítsanak fiatal magyar kurátorok és művészeti szakemberek részére kiállítás szervezésére. A pályázat alkalmával be kívánják vonni a hazai szakmai életbe a fiatal kurátorokat, akik ezáltal elkezdhetik munka kapcsolataik kiépítését és egyúttal gyakorlatot is szerezhetnek. A pályázati kiírás hangsúlyt fektet a pályázó anyagában a kiállítás koncepciójára, elméleti és gyakorlati megközelítésére, továbbá a kiállítás megvalósítására és a  tervezés során felmerülő feladat megoldás  folyamatára (idő - feladat tervezése, kiállítótérben való gondolkodás, munkafolyamatok prezentálása).

A koncepció lehet egyéni vagy csoportos kiállítás. A kiállítások kidolgozásánál figyelembe kell venni a megvalósíthatósági szempontokat (installálási lehetőségek, szállíthatóság, kiállítótér elhelyezkedése stb.). A pályázatra jelentkezni és a kiállítótér alaprajzát letölteni a www.cartc.hu vagy a www.amadeusalapitvany.hu oldalon lehet a jelentkezési adatlap kitöltésével.

A pályázat menete:
A pályázatokat a jelentkezési határidőig várják, az azon túl érkezett pályázatokat nem fogadnak el. A pályázati anyagokat szakmai zsűri fogja elbírálni.

A zsűri résztvevői:
Berg EIKE (Schafhof Europäisches Künstlerhaus Oberbayern)
Deák Erika (Deák Erika Galéria)
Tóth Pál Sándor (cARTc)
Varga Zsuzsanna (Amadeus Művészeti Alapítvány)

A nyertes pályázókat április 18-ig e-mailben értesítik. A nyertes pályamunkák megálmodóit május 23-án az amaTáRban rendezett kiállítással egybekötött díjátadó keretében díjazzák.

A pályázatokat elektronikus úton várják az alábbi címre: palyazat@cartc.hu

Díjak: 40.000 Ft ösztöndíj/díjazott.

Formai követelmények:
Az érvényes pályázat benyújtásához a www.cartc.hu vagy a www.amadeusalapitvany.hu oldalon található pályázati adatlap kitöltése és a csatolt dokumentumok e-mailen történő elküldése szükséges. A pályázati anyagokat magyar nyelven várják. A pályázati anyagot PDF formában kérik (lehetőleg egy PDF dokumentumban összeállítva), melynek tartalmaznia kell:

- önéletrajzot
- koncepciót (legfeljebb 3500 karakterben)
- műtárgyak fotóit
- részletes költségvetés (a pályázat maximális költségvetése bruttó 65.000 Ft-ig terjedhet, melyet számlák alapján köteles a pályázó igazolni.)

További információ a kigyosfruzsi@cartc.hu és a varga@amadeusalapitvany.hu címen kérhető.

Jelentkezési határidő: 2013. április 15.