Júlia, Rita

Tehetségnap a Zuglói Zeneházban

2013.03.24. 08:00

Programkereső

A Zuglói Filharmónia a Nemzeti Tehetségprogram keretében március 24-én vasárnap egész napos tehetségnapot tart a Zuglói Zeneházban. A hangversenyek mellett Dr. Bagdy Emőke pszichológus tart előadást A zene sajátos lelkisége címmel.

Március 24-én 11 órakor műsorra tűzik a januárban nagy sikerrel bemutatott A Pelikánmadár című új magyar daljátékot, melynek történetét Benedek Elek népmesegyűjtéséből, a magyar monda és népmesekör egyik kincséből Geszthy Veronika írta. Sok kisember az első - a legmeghatározóbb - kulturális élményét szerezte a Zuglói Filharmónia magas színvonalú előadásán.

Devich Gergely és a Zuglói Filharmónia, vezényel Záborszky Kálmán
Devich Gergely és a Zuglói Filharmónia, vezényel Záborszky Kálmán

Délután gálakoncertek csendülnek fel a Zuglói Filharmónia tehetséggondozó tevékenységének legeredményesebb növendékeinek előadásában. 15 órakor a 8-14 éves gyermekek, 18 órától a 15-20 éves tanulók hangversenyét mutatják be. A fellépők mindannyian nemzetközi és országos versenyeken kiemelkedő eredményeket, versenygyőzelmeket elért növendékek. A hangverseny részeként Dr. Bagdy Emőke, a Károli Gáspár Református Egyetem emeritus pszichológia professzora tart előadást A zene sajátos lelkisége címmel.