Csilla, Noémi

Megállapodás öt művészeti felsőoktatási intézménnyel

2013.03.27. 15:00

Programkereső

A felsőoktatási intézmények és a főváros közötti együttműködési megállapodásról március 27-én egyhangúlag döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A szakmai együttműködést a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemmel, a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel, a Magyar Táncművészeti Főiskolával, a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel kötheti meg az önkormányzat.

Batta András, Kopek Gábor, Szakály György, Ascher Tamás Kőnig Frigyes
Batta András, Kopek Gábor, Szakály György, Ascher Tamás Kőnig Frigyes

Még februárban egyeztetett a Művészeti Egyetemek Rektori Széke (MERSZ) tagjaival finanszírozási és fejlesztési kérdésekről az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán akkor kiemelte: az iparművészeti, a képzőművészeti, a színház- és filmművészeti, a táncművészeti és a zeneművészeti képzés nemcsak oktatási kérdés.

A most létrejött dokumentum szerint a főváros elismeri az érintett intézményekben létrejött magas szintű oktatást, művészeti képzést, és a jövőben a szakpolitikai kérdések kidolgozásában támaszkodni kíván az intézmények szellemi bázisára. Az együttműködés célja, hogy a főváros és az egyetemek kölcsönös érdekei érvényesüljenek olyan tudományos és kulturális szempontból jelentős területeken, mint a hagyományápolás, valamint az új értékek létrehozásának elismerése, elősegítése.