Konrád, Tivadar

Új utak a kreativitás fejlesztésében

2013.04.03. 09:45

Programkereső

Harmadik alkalommal rendezik meg az "Új utak” nemzetközi konferenciát április 6-án. A központi téma ezúttal a kreatív szemlélet fejlesztése lesz, melyről Schilling Árpád, Ókovács Szilveszter, Anna Sundt és Siân Prime tart előadást.

2013. április 6-án a Kempinski Hotel szolgál helyszínül a harmadik "Új utak" konferenciának, amely a korábbi Művészek és menedzserek, illetve Új utak a művészeti menedzsmentben után az Új utak a kreativitás fejlesztésében címet kapta. Középpontjában a kreativitás értelmezése, jelentősége, fejleszthetősége áll, előadások hangzanak el a kultúrának a vállalkozói kreativitás fokozása érdekében betöltött szerepéről, valamint a kulturális vállalkozói szellem fejlesztésének fontosságáról, a kreatív-kulturális szektor erősítése érdekében.

Új Utak konferencia
Új Utak konferencia

A konferencia aktualitását az adja, hogy a "Kreatív Európa" program keretében 2014 és 2020 között az Európai Unió kiemelt figyelmet kíván szentelni a kultúra és a művészetek támogatására, lehetőséget biztosítva ezzel kulturális-kreatív vállalkozások kibontakoztatására, fejlesztésére.

A korábbi évek nagy sikere után idén is előadást tart Schilling Árpád, a Krétakör alapítója, Kreativitás - az alkotásról röviden címmel. Új előadó viszont Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója, aki a közönség elérésének lehetőségeiről fog beszélni. A nemzetközi vonalat Anna Sundt menedzsment tanácsadó és képzőművész, valamint Siân Prime, a londoni Goldsmiths Egyetem Kreatív és Kulturális Vállalkozások Intézetének tanára képviselik.

A programban az előadások után kerekasztal-beszélgetés szerepel, majd a délután folyamán speciálisan erre az alkalomra készült, úgynevezett "kreatív hatékonyság" tréningekre kerül sor a brit előadók vezetésével.

Részletek és regisztráció: http://artsandbusiness.hu/index.php/rendezveny/uj-utak-2013