Gábor, Karina, Ders

Vonósegyüttesek versenye Bangkokban

2013.05.02. 15:28

Programkereső

2013 július 23-27-ig vonósegyüttesek számára rendeznek versenyt Bangkokban. A jelentkezési határidő május 20. Az idén első ízben megrendezett megmérettetésre a Princess Galyani Vadhana Institute of Music, valamint a Mahidol University zenei részlegének szervezésében kerül sor.

A versenyre egyaránt nevezhetnek vonóskvintettek (két hegedű, két brácsa és cselló, valamint két hegedű, brácsa és két cselló összetállításban is), -szextettek, -szeptettek, -oktettek, illetve maximum 15 tagot számláló vonós kamarazenekarok is - karmester nélkül. 1988 és 2001 között született, fiatal zenészek jelentkezését várják, nevezni egyébként bármely nemzet képviselőjeként lehet.

Pécsett járt a Budapesti Fesztiválzenekar2012. április 2.
Pécsett járt a Budapesti Fesztiválzenekar2012. április 2.

Jelentkezési lap a www.pgvim.ac.th oldalról tölthető le, a pályázati anyag elektronikus és postai úton is elküldhető. A postai küldeményeket a következő címre várják: Mr. Paris Paraschoudis, general manager Chair of String & Chamber Music Department Mahidol University, College of Music 25/25 Phutthamonthon Sai 4 Road Salaya, Phutthamonthon Nakhonpathom, 73170, Thailand.

Az angol nyelven kitöltött jelentkezési laphoz csatolandó:

- DVD-felvétel vagy a video file linkje az együttes produkciójáról; személyesen rögzített, bármiféle technikai beavatkozástól mentes zenei anyagot fogadnak csak el, hivatalosan megjelentetett és/vagy professzionálisan vágott felvétellel nem lehet pályázni; az anyag nem lehet hosszabb húsz percnél, fel kell tüntetni rajta az együttes nevét, az egyes művek címét és pontos játékidejét is, valamint a felvétel időpontját; emellett a hangzó mellékletnek a repertoárra vonatkozó kiírásoknak is meg kell felelnie - lásd alább, az egyes fordulók követelményeinek leírásánál (a szervezők külön felhívják rá a figyelmet, hogy postai küldemény esetén a jelentkezők ne tüntessenek fel a csomagon értéket, ellenkező esetben a vámhatóság nagy összegű illetéket szab ki)

- ajánlólevél (egy darab) a zenei élet valamely prominens személyiségétől

- az együttes digitális fotója, amely a verseny programfüzetében megjelenhet (fekete-fehér vagy színes, TIF vagy JPG formátumú, legalább 300 dpi felbontású kép digitálisan csatolva)

- 3000 thb (thai bat) nem visszatérítendő jelentkezési díj (100 USA dollárnak, illetve 75 eurónak megfelelő összeg), amelyet a következő számlára kérnek átutalni: PGVIEC 2013 (a számlatulajdonos neve), számlaszám: 157 - 0 - 13413 - 8, Krungthai Bank, részleg: Siyaek Arun Amarin, cím: 209,211 Somdejpharpinklaw Road, BangYeekhan, Bangphad, Bangkok 10700 Thailand, Swift code: KRTHTHBK

A kiválasztott jelentkezők a meghívásról írásbeli értesítést kapnak június 3-ig, amely a vízumigénylés hivatkozási alapja is, amennyiben a versenyzőknek erre szükségük van a Thaiföldre utazáshoz.

Repertoár: az első fordulóban egy klasszikus mű (kb. 15 perc), a másodikban két különböző stíluskorszakból származó alkotás (összesen kb. 20 perc, az egyik darabnak azonosnak kell lennie az első fordulóban előadott kompozícióval)) tolmácsolása a feladat, a harmadikban pedig egyaránt lehet játszani az előző két forduló anyagából származó alkotásokat, illetve külön erre a fordulóra választott programot (a műsor hossza 30 perc).

Az első helyezés 300.000, a második 200.000, a harmadik 100.000 thb pénzjutalommal jár.

További információkat az érdeklődők a www.pgvim.ac.th oldalon olvashatnak.