Konrád

Színházi mesterkurzus a Kaposvári Egyetemen

2013.07.02. 09:20

Programkereső

Idén is megrendezik Kaposváron a kulturális-művészeti kapcsolatok fejlesztése szempontjából nagy jelentőségű nemzetközi oktatási projektet.

A Kaposvári Egyetem Művészeti Karán működő Színházi Intézet újabb nemzetközi mesterkurzusra hívta meg Viktor Rizsakovot, a MHAT (Moszkvai Művész Színház) rendezőjét, a Mejerhold Központ igazgatóját. A színházpedagógust elkíséri a MHAT Színészakadémiájának elsőéves hallgatói és két kísérőtanár, valamint a Mejerhold Központ égisze alatt működő posztgraduális színházrendező szak hat hallgatója.

Kaposvári Egyetem
Kaposvári Egyetem

A 2013. július 1. és július 10. között megrendezendő mesterkurzuson részt vesznek a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának magyar színészhallgatói is. A kurzusokat vezeti Viktor Rizsakov rendező, Vidnyánszky Attila rendező, Olekszandr Bilozub rendező és díszlet-jelmeztervezője, Király Nyina színháztörténész, Gemza Péter koreográfus-rendező.

A mesterkurzus az orosz és magyar színházi képzés között formálódó hosszú távú együttműködés folytatása, de a résztvevő hallgatók és színházi pedagógusok 7 országból érkeznek (Magyarország, Oroszország, Ukrajna, USA, Litvánia, Örményország, Belorusz), így a tágabb kulturális kapcsolatok fejlesztése szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír.