Béla

II. FISZ Irodalmi Tábor

2013.07.05. 13:25

Programkereső

A 15 éves Fiatal Írók Szövetsége ebben az évben is megrendezi nyári táborát Visegrádon. Jelentkezési határidő: 2013. július 15.

2013. július 24. és 28. között a Fiatal Írók Szövetsége második alkalommal rendezi meg nyári táborát a fiatal irodalom kárpát-medencei találkozójaként. A tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is Visegrádon találkozhatnak az érdeklődők ezúttal Barnás Ferenccel, Térey Jánossal, Oravecz Imrével, Bartis Attilával és Kovács András Ferenccel, akik a műhelymunkák után tartanak felolvasásokat, beszélgetéseket a táborlakóknak.

FISZ Irodalmi Tábor
FISZ Irodalmi Tábor

A tábori struktúra szerint napközben több, kisebb csoportban műhelymunka zajlik: ebben az évben a kritika műhelyért Szilágyi Zsófia, a prózáért Hermann Zoltán és Csepregi János, míg a líráért Sirokai Mátyás, Győrffy Ákos és Bajtai András felel. A műhelymunkák és az esti nagybeszélgetések után a kortárs irodalmi élet legfontosabb kiadói és (online) folyóiratai mutatkoznak be, köztük a Magvető, az Európa, a Scolar, a Kalligram, a Bárka, a Látó, a litera.hu és a prae.hu. A tábor - szinte már hagyományos módon - ezúttal is Kritikustusával indul, melyen FISZ-szerzők legfrissebb köteteiről lesz szó. A táborban performanszt mutat be a Kompánia Színházi Társulat.

Jelentkezési lap és további információ letölthető a fiatalirok.blog.hu oldalról.