Csilla, Noémi

Elkezdődött az Ifjú Zeneművészek Nyári Akadémiája

2013.07.16. 13:00

Programkereső

Nagy érdeklődés mellett 13. alkalommal nyitotta meg kapuit a nemzetközi nyári akadémia július 14-én. A rendezvényre tizenegy ország több mint százhatvan hallgatója érkezett Koreától Németországig, akik a zenekari játék mellett tizenhárom hangszeren mélyíthetik el tudásukat.

A Nyári Akadémia 2013. július 16. és 25. között minden este ingyenes hangversenyekkel várja az érdeklődőket a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Liszt termében. A hangszerek színes palettáját felsorakoztató zenei fesztivál koncertjeinek fellépői a mesterkurzust tartó professzorok, akik nemzetközileg elismert és keresett szakemberek. A sorozat kiemelt eseménye július 21-én 20 órakor az Ünnepi hangverseny, melyet Vásáry Tamás zongoraművész-karmester 80. születésnapja alkalmából rendezünk.

Vásáry Tamás
Vásáry Tamás

Az Akadémia zárásaként a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar ad hangversenyt Hámori Máté és Vásáry Tamás vezetésével július 26-án Debrecenben, a Kölcsey Központban, július 27-én Budapesten a Városmajorban, 29-én Olaszországban, a Bellagio Fesztiválon.