Konrád, Tivadar

Bujtor István Filmfesztivál

2013.07.24. 09:00

Programkereső

A Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes Önkormányzata, a Latinovits Zoltán Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete pályázatot írt ki független/amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára a Nyár-marasztó rendezvénysorozat keretében, amelyet 2013. augusztus 19-20. között rendeznek meg Balatonszemesen

A fesztivál célja emléket állítani a közelmúltban elhunyt művésznek, Bujtor Istvánnak.

Nevezni lehet:
A) Olyan kisjátékfilmek alkotására és bemutatására szólítjuk fel a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készülnek, mivel a sokoldalú művész munkásságából ezt a szegmenset szeretnénk elsősorban kiemelni.
B) Versfilmmel, amelynek témája a költészet, a vers - versek, költői életművek bemutatása filmes formanyelven, illetve eszközökkel.
C) Szabadon választott műfajú és tematikájú filmekkel.

Bujtor István
Bujtor István

A fesztivál ideje alatt a Balatonszemesi Kertmoziban, illetve a fesztivál helyszínén a Bujdosó pince különtermében folyamatosan Bujtor- és Latinovits-filmeket vetítenek.

Nevezési díj: filmenként 4000,- Ft, amelyet a Latinovits Alapítvány számlaszámára kérünk befizetni.
Számlaszám: 67000186-11001191
A nevezés csak a befizetéssel együtt érvényes!

Nevezni írásban lehetséges, melyben meg kell adni az alkotó(k) nevét, lakcímét, elérhetőségét és meg kell jelölni, mely kategóriában kíván(nak) indulni a fesztiválon. Egy alkotó vagy alkotócsoport összesen két filmmel nevezhet (bármelyik kategóriában), amelynek hossza nem haladhatja meg a 30 percet.

Az alkotásokat DVD-n kell eljuttatni a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház címére (8636 Balatonszemes, Szabadság u. 1.), és csatolni kell a mellékelt részletes nevezési lapot. A szervezők kérik az alkotókat, hogy a filmhez mellékelten küldjenek egy maximum 1 flekkes műleírást (ismertetőt) és egy fotót a filmből.

Díjak:
I. díj 50 000,- Ft értékben pénz, vagy tárgyjutalom
II. díj 40 000,- Ft értékben pénz, vagy tárgyjutalom
III. díj 30 000,- Ft értékben pénz, vagy tárgyjutalom

A rendező szervek fenntartják a jogot a díjak összevonására.

A benevezett alkotások automatikusan részt vesznek a Kaleidoszkóp Nemzetközi VersFesztivál filmetűd versenykategóriájában is.

További információ: www.versfesztival.hu; Róka László (+36 30 552 9945), Kiss László  (+36 30 922 3573)

Nevezési határidő: 2013. július 31.