Konrád, Tivadar

Fiatal zenészek figyelem!

2013.10.03. 13:05

Programkereső

A Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar 2013. november 5-én meghallgatást tart Budapesten 1988-1998 között született fiatal zenészek számára.

1986-os alapítása óta a Gustav Mahler Jugendorchester a világ egyik legnevesebb ifjúsági zenekarává vált. Claudio Abbado azzal a céllal alapította az együttest, hogy Kelet- és Nyugat-Európát összekösse, hiszen ez volt az első olyan ifjúsági zenekar, amely a keleti blokkból is fogadott fiatal muzsikusokat. 1992-ben a zenekar minden 26 év alatti európai zenész számára nyitottá vált.

Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar
Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar

A budapesti meghallgatásra 2013. november 5-én kerül sor a Bartók Konziban. A jelentkezésre, illetve a próbajátékra előírt zenekari állások és a szólódarabok listájának letöltésére ide kattintva van lehetőség.

Akik bármilyen okból mégsem tudnak a megjelölt helyszínen és időpontban a meghallgatáson részt venni, legalább három nappal előbb értesítsék a szervezőket. A jelentkezés feltétele továbbá, hogy a muzsikusoknak a turnék ideje alatt rendelkezésre kell állniuk.

A próbajáték eredményéről 2014. január végén értesítik a jelentkezőket.

A zenekar a következő évad tavaszán, 2014. április 7-30. között David Afkham, nyáron - előreláthatóan augusztus 2. és szeptember 8. között - Christoph Eschenbach vezényletével turnézik majd.