Klaudia

Lásd, amit hallasz - Filmezz a BFZ-nek!

2013.10.25. 10:20

Programkereső

A Budapesti Fesztiválzenekar harmadik alkalommal hirdeti meg középiskolásoknak filmkészítő pályázatát. Beküldési határidő: 2014. február 17.

Richard Strauss Imígyen szóla Zarathustra és Johann Sebastian Bach IV. Brandenburgi versenye után most Franz Schubert zenéje a téma, méghozzá a híres VIII. (befejezetlen) szimfónia. Erre várják a diákok által készített filmetűdöket 2014. február 17-ig - mondta el Erdődy Orsolya, a BFZ igazgatóhelyettese.

A háromfordulós pályázatra bárki jelentkezhet, aki a ma használatos technikai eszközök valamelyikével - vagy akár többel egyszerre - filmet készít a megadott zenemű egyik tételére. A szabadon választott eszközzel és műfajban készített rövidfilmek nevezési határideje 2013. december 2. A döntőt 2014. március 1-jén tartják a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusainak közreműködésével és jelenlétében a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Az idei pályázat zsűrijének elnöke Hajdu Szabolcs filmrendező, a bírálók között lesz a BFZ néhány tagja is.

Az igazgatóhelyettes hangsúlyozta: tavaly kilenc vidéki középiskolából érkezett pályázat, és remélik, hogy idén még több nem fővárosi nevezővel találkoznak.