Csilla, Noémi

Kipróbálnád magad előadóként?

2014.01.22. 09:05

Programkereső

A fiatal alkotók számára megrendezendő VIII. Kecskemét Fringe fesztiválra 2014. február 9-ig várják a jelentkezéseket zene, tánc, színjáték, film, képző- és iparművészet, slam poetry és egyéb, a kreativitásra építő kategóriákban.

A Kecskeméti Ifjúsági Otthon 2014-ben ismét megrendezi a 14-30 éves fiatalok összművészeti fesztiválját. Több napon, több helyszínen, szerkesztett műsorok keretében kínálunk bemutatkozási lehetőséget az alkotó fiataloknak minden művészeti ágban:
- zene (népzene, komolyzene, könnyűzene...),
- tánc (néptánc, társastánc, moderntánc...),
- színjáték (a XXV. Országos Diákszínjátszó Találkozó Dél-alföldi regionális fordulója),
- film (videoklip, zenei etűdök, játékfilm, animáció...),
- képző- és iparművészet (a köztéri művészeti projekt felhívásunk szerint...),
- slam poetry,
- illetve egyéb, a kreativitásra építő műfajokban és színpadi megvalósításokban.

VIII. Kecskemét Fringe
VIII. Kecskemét Fringe

A rendezvény tervezett időpontja: 2014. március 27- 30.

Regisztráció: http://www.kio.hu/

A fesztiválban való részvétel feltételei:
- Korosztályi határok: 14-30 év
- A politikai tartalmú, mások személyiségi jogait és érzékenységét sértő, a fesztivál szellemiségével nem összeegyeztethető programokat a szervezők nem tudják befogadni;
- Nevezési díj: nincs;
- A Kecskemét Fringe fesztivál biztosítja: a fellépés helyszínét, alaptechnikát, a fesztivál általános promócióját, lehetőséget a szereplőknek, saját programjaik reklámozásához az egyes helyszíneken. Minden egyéb költség a fellépőket terheli;
- A Kecskemét Fringe programok mindenki számára díjtalanul látogathatók;
- A Fesztivál résztvevői jelentkezésükkel hozzájárulnak, hogy az információs anyagokban elküldött, és a Kecskemét Fringe rendezvényen készült fotókat, videófelvételeket a Kecskeméti Ifjúsági Otthon a rendezvény reklám-propaganda anyagához felhasználhatja.

A 2014. februárig 9-ig jelentkező szereplők programjait műsorba szerkesztik, hogy az alkotók és az alkotások számára legalkalmasabb környezetben valósuljanak meg. A fellépés helyszínét és időpontját egyeztetik az alkotókkal.

Képzőművészet műfajában egy köztéri művészeti projektre hívják az alkotókat. Téma: az 1910-es években a Kecskeméti Művésztelepen alkotó képzőművészek (Iványi Grünwald Béla, Perlrott Csaba Vilmos, Kmetty János, Lehel Mária, Pál Franciska...) Kecskemét helyszíneiről, épületeiről készült alkotásainak feldolgozása. A beküldött alkotásokból rendhagyó köztéri kiállítást terveznek Kecskemét különböző, a képeken, alkotásokon megjelenő helyszínein.

További információk: Zum Erika, Kecskeméti Ifjúsági Otthon, Tel.: 76/481-523

Jelentkezési határidő: 2014. február 9.