Emőke

50 millió a határon túli együtteseknek

2014.03.04. 10:45

Programkereső

A támogatásra a határon túli magyar színházak és táncegyüttesek pályázhatnak kiemelt művészeti céljaik megvalósítására. Újdonság, hogy az elnyert összeg technikai fejlesztésekre is fordítható.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága segíteni kívánja, hogy egy külhoni szervezet Magyarországra vagy másik határon túli országba látogasson, ezért 2014-ben a színházak 39,75 millió forintra pályázhatnak határon túli produkció más országban történő vendégjátékának megvalósítására, koprodukció létrehozására, illetve továbbjátszására - olvasható az Emmi felhívásában.

nézőtér
nézőtér

Határon túli magyar nyelvű színház támogatást nyerhet önálló produkció továbbjátszására illetve létrehozására, illetve színházi nevelési programjának létrehozására  és (önállóan vagy koprodukcióban) történő továbbjátszása. Az előző évekhez képest újdonság, hogy a pályázat lehetőséget biztosít technikai fejlesztések támogatására is.

Táncművészeti szervezetek 9,75 millió forint keretösszegre pályázhatnak határon túli produkció vendégjátékának megvalósítására, koprodukció létrehozására.

A határon túli professzionális szervezetek pályázhatnak a kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatására professzionális előadó-művészeti szervezetek részére kiírt pályázat 169,5 millió forintos keretösszegére is, így a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Katona József produkciós pályázaton és további három altémában. A tárca meghívásos pályázat útján szeretné erősíteni a határon túli magyar színházak anyaországi jelenlétét 33 millió forintos keretösszeggel, amely e külhoni színházak vendégjátékainak befogadását segíti.

A pályázat letölthető ide kattintva.

Benyújtási határidő: 2014. április 1.