Gábor, Karina, Ders

Régi Zenei Napok és mesterkurzusok Fertődön

2014.03.04. 08:00

Programkereső

Világhírű előadóművész-professzorok vezetik a mesterkurzusokat 2014. június 21-28. között a felújított Eszterházy-kastélyban. Nemzetközi rangú fesztiválkoncertek és egyéb programok színesítik a hét kínálatát.

Az elmúlt évtizedek leghíresebb historikus szoprán szólistája, Nancy Argenta vezeti az ének mesterkurzust kanadai kollégája, Igrid Attrot közreműködésével. A fiatal holland furulyavirtuóz Erik Bosgraaf várja a fuvolista és furulyás fiatalokat Jacob van Eyck és Telemann műveivel.

Filharmonia Magyarország logo
Filharmonia Magyarország logo

A kiváló orosz hegedűművész Dmitrij Sinkovsky (aki mellesleg kontratenor énekesként is aktív) kiugróan sikeres budapesti bemutatkozását követően kapott meghívást a fesztiválra. Hegedű mesterkurzusának anyaga a barokk és klasszikus szóló és kamara hegedűirodalom.

Másod ízben látogat Fertődre Nicholas Parle csembalóművész, aki a XVI. századi angol és spanyol billentyűs zene tárgykörében (és más barokk művekkel) várja a csembalista fiatalokat. A historikus táncok mestere Széll Rita tánctörténész az elmúlt évekhez hasonlóan barokk tánckurzust vezet kezdőknek és haladóknak.

A fertődi Régi Zenei Napokra, kamarazenei kurzusra más barokk hangszeresek is jelentkezhetnek, melyet a hangszeres mesterkurzusok professzorai vezetnek.

A mesterkurzusok behatárolt létszámmal működnek, ezért a szervezők javasolják a mielőbbi jelentkezést a http://www.filharmonia.hu/ oldalon.

Jelentkezési határidő : 2014. április 30.