Emőke

Ybl 200 Makett Pályázat

2014.05.06. 14:15

Programkereső

Május 10-éig küldhetnek kérdéseket az Operába mindazok, akik a Magyar Állami Operaház által, Ybl Miklós születésének bicentenáriuma alkalmából meghirdetett makett pályázaton indulni kívánnak. A kiírás szerint a zseniális építész egyik leghíresebb művét, az Operaházat kell megalkotni.

A pályázat célja, hogy lehetőséget teremtsen a makettkészítés iránt érdeklődő középiskolás korosztály és a szakmailag jártasabb, szakirányú felsőoktatási intézmények hallgatói, valamint a makettkészítéssel hobbi szinten foglalkozók számára, hogy megmutathassák és összemérhessék tudásukat. Az öttagú bírálóbizottság és a kiíró a pályázati anyagban meghatározott makett kidolgozottságára helyezi a hangsúlyt, figyelembe véve a makett részletességét, pontosságát, az ötletességet, különlegességet és az egyediséget, valamint az anyaghasználatot. A bírálóbizottság tagjai: Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója, Borsa Miklós, az intézmény egykori műszaki igazgatója, Reményi Katalin, a dalszínház jelenlegi műszaki igazgatója, valamint két meghívott építész: Molnár Csaba Ydl-díjas építész, a BME, Rajz- és Formaismereti tanszékének oktatója és Szűcs Tibor a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium igazgatója.

Magyar Állami Operaház épülete (rajz)
Magyar Állami Operaház épülete (rajz)

A pályázati dokumentáció - amelyben minden vonatkozó információ megtalálható a formai követelményektől a pályázati feltételeken át a határidőkig - ingyenesen letölthető a www.opera.hu/yblmakett weboldalról. A kiíró felhívja a figyelmet, hogy a pályázók május 10-éig küldhetik be kérdéseiket a yblmakett@opera.hu címre, a válaszadási határidő pedig május 17. A pályaműveket augusztus 28-áig várják. A díjátadás szeptember 27-én, az Operaház megnyitásának 130. évfordulóján lesz, a díjazott darabokból ekkor kiállítás is nyílik.

Nevezés és további információk ide kattintva érhetőek el.