Emőke

Nyári táborok a Nemzeti Galériában

2014.05.07. 08:00

Programkereső

Idén is változatos nyári táborokkal várja a művészetekre nyitott gyerekeket a Magyar Nemzeti Galéria.

Művész leszek!
Időpont: 2014. június 16-20. és 2014. július 7-11.
Tartja: Rébay Fatima és Sepsey Zsófia
Korosztály: 8-12 év

Nézd meg a magyar művészet remekműveit! A táborban elsajátíthatod a pasztell-, az akril- és az olajfestés technikáját, sőt kipróbálhatod magad a szobrászatban is. A foglalkozásokat képzőművészek és művészettörténészek vezetik, így az anyaghasználaton túl a műalkotások és a múzeum világát is megismerheted.

nyári tábor
nyári tábor

Visual Tales - The Story in Art
Angol nyelvű tábor
Időpont: 2014. június 23-27.
Tartja: Rébay Fatima
Korosztály: 9 éves kortól

Az angol nyelvű táborban a múzeum termeiben rejtőzködő mesehősökkel, valamint a mondák és a legendák csodás ábrázolásaival találkozhatsz.  A Visual Tales - The Story in Art mottó köré épülő egyhetes program során azt kutatják, hogyan lehet elmesélni történeteket csupán képek segítségével. Hogy a fantázia mellett a nyelvtudást is felelevenítsék, angol nyelvű játékok során veszik végig a történetfűzés kellékeit, majd ki-ki a saját történetét is megírja, amelyet a tábor végén elő is adhat. A képi és nyelvi meseszövést segíti a Budai Vár közelében található Mesemúzeumba és a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményébe tervezett látogatás.

Mesél a múzeum, avagy a Magyar Nemzeti Galéria nagy mesekönyve
Időpont: 2014. július 14-18.
Tartja: Koós Nikolett
Korosztály: 5 éves kortól

Az ötnapos tábor során egy olyan világon vezetnek végig, ahol a galéria képei megelevenednek és a fantáziád segítségével egy nagy mesekönyv illusztrációivá válnak. A tábor alatt olyan külső helyszínekre is ellátogattok, mint a Mesemúzeum vagy a Normafánál található erdő. A kreatív foglalkozásokon mindenki elkészítheti saját mesekönyvét, amelyben a szöveg mellett nagy szerepet kap az illusztráció is. A tábor végén nyomtatott formában is megjelentetik az általad elkészített Nagy Mesekönyvet.

„Sur réel" - le monde des Surréalistes
Francia nyelvű tábor
Időpont: 2014. július 21-25.
Tartja: Sepsey Zsófia
Korosztály: 9 éves kortól

A francia nyelvű táborban felfedezheted a francia szürrealizmust, elmerülünk a szürrealista képzőművészet és költészet világában. Kipróbálhatod az automatikus írást, a montázs és a kollázs technikáját, és megpróbálhatod a világot egy teljesen más nézőpontból, szürreálisan látni.

Magyar Nemzeti Galéria
Magyar Nemzeti Galéria

A szürrealizmus világa
Időpont: 2014. július 28.-augusztus 1.
Tartja: Rébay Fatima
Korosztály: 6 éves kortól

A táborban az álmok és a fantázia világába utaztok a dadaista és szürrealista művészekkel, akik meghökkentő műalkotásokat hoztak létre. A Dada és szürrealizmus című időszaki kiállításban vándorolva találkozhatsz Salvador Dalíval és Marcel Duchamp-nal, megfigyelheted, milyen technikákkal és milyen szokatlan anyagokkal dolgoztak, és kipróbálhatod a kollázst, a fotómontázst és az automatikus írást is.

További információ: www.mng.hu/oktatas