Konrád

Szerelem a vásznon

2014.05.21. 16:40

Programkereső

A szerelem témájában várják a nevezéseket a Faludi Ferenc Akadémia 18. nemzetközi amatőrfilmes szemléjére és fotópályázatára, amelyet november végén rendeznek majd az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A tematikus fesztivál célja, hogy a határon innen és túl élő filmes és fotós alkotókat dialógusra ösztönözze és tapasztalatcserére hívja. A szervezők korhatár nélkül október 10-ig várják a kísérleti filmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, fotókat.

Film
Film

A november 28-án és 29-én tartandó Faludi filmszemle verseny- és információs vetítésekre, előadásokra, kerekasztal-beszélgetésekre, valamint fotókiállításra várja az érdeklődőket. A magyar jezsuita rend akadémiája 1996 óta szervez filmmustrát, hat éve pedig hozzá kapcsolódó fotópályázatot is.
Egyre nagyobb az érdeklődés nemzetközi szinten is, hiszen Bangladestől az Egyesült Államokig számos film érkezik minden évben. Korábban a zsűrielnöki posztot olyan művészek töltötték be, mint az egyik legnagyobb filmes életművet maga mögött tudó Sára Sándor, a világhírű filmteoretikus Francesco Casetti vagy a Van pápánk! című filmből ismert színész, Jerzy Stuhr.

Idén Krzysztof Zanussi lengyel rendező vezeti a zsűrit, amelynek tagjai Fekete Ibolya és Nagy Viktor Oszkár rendező, valamint Lázár Kovács Ákos filmesztéta lesznek.
A kiválasztott fotókat kiállításon mutatják be az Uránia emeletén, a legjobbakat pedig a neves fotósok - Haris László, Pályi Zsófia és Vékás Magdolna - alkotta zsűri díjazza. A pályázatról bővebb információ a Faludi Akadémia honlapján olvasható.

Beküldési határidő: 2014. október 10.