Fülöp, Evelin

Kurzusok az InterSpheres Trióval

2014.06.02. 08:00

Programkereső

Szóló hangszeres, kamaramester-kurzust, illetve egyéni hangszeres órákat hirdet az észak-amerikai InterSpheres Trió.

Jelentkezni az alábbi hangszereken, hangszercsoportokkal lehet:
- fuvola
- ütőhangszerek
- zongora
- zeneszerzés (egyéni órák)

Kotta
Kotta

Program:

Június 19., csütörtök
- egyéni hangszeres és zeneszerzés órák az együttes tagjaival (kijelölt tantermek). A zeneszerzés hallgatók műveiket előzetesen Dan Tramte, az együttes rezidens zeneszerzőjének email címére szíveskedjenek elküldeni (listen@dantramte.com), hogy azokat az egyéni órák keretében részletesen átbeszélhessék.

Június 20., péntek
- szóló hangszeres és kamaramesterkurzus az együttes tagjaival (Kamaraterem)
- a tanítást követően az InterSpheres Trió hangversenyt tart elsősorban amerikai kortárs zenei repertoárból válogatva.

Helyszín: a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium (1065 Budapest, Nagymező u. 1.).

Jelentkezés:

A jelentkezéshez az alábbi adatok szükségesek:
- a résztvevő neve (kamaracsoport esetében a résztvevők nevei)
- egyéni órán vagy mesterkurzuson való aktív részvételi szándék (a mesterkurzus aktív és passzív résztvevők számára egyaránt nyitott)
- az előadandó mű címe, hossza
- a hallgató igényel-e angol tolmácsot (kezdő-haladó angol nyelvtudás javasolt)

A résztvevők jelentkezését a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium központi email címére várják: bbzsz@lisztakademia.hu. A jelentkezés nyitott bármely zeneművészeti közép- és felsőfokú intézmény hallgatói számára. A mesterkurzus valamint az egyéni órák térítésmentesek.
A mesterkurzus és az egyéni órák időbeosztása a jelentkezők számának függvényében történik, melyet június 17-én, hétfőn hoznak nyilvánosságra, illetve értesítik ki a hallgatókat személyesen. Az InterSpheres Trió hangversenye a mesterkurzus végeztével egy fél óra szünet elteltével fog kezdődni.

Jelentkezési határidő: 2014. június 13., péntek, 15 óra.

Az együttesről:

Az InterSpheres Trio kortárszenei együttes 2013-ban alakult az Amerikai Egyesült Államokban. Az együttes tagjai Lisa Bost-Sandberg (fuvola), Polgár Éva (zongora) és Jacob Harpster (ütőhangszerek) egyénileg és kamarapartnerekként is elmélyülten foglalkoznak a kortárs zenei előadói gyakorlattal. Tagjai származására alapozva az együttes erősíteni kívánja a magyar-amerikai kulturális kapcsolatokat. 2014 júniusi magyarországi turnéjukon elsősorban amerikai kortárs zeneszerzők műveiből hallható sokoldalú zenei összeállítás, de elhangzik Horváth Balázs és Dan Tramte a triónak komponált műveinek magyarországi bemutatója is. Tramte, mint az együttes rezidens zeneszerzője csatlakozik az InterSpheres Trió turnéjához.

Lisa Bost-Sandberg a University of Mary (Bismarck, North Dakota) fuvola-zeneszerzés professzora, valamint a Bismarck-Mandan Szimfonikus Zenekar szólófuvolistája. Rendszeresen tart mesterkurzusokat, előadásokat, zsűrizik versenyeken, és koncertezik az Amerikai Egyesült Államokban, Angliában, illetve Norvégiában. Bost-Sandberg továbbá a North Texas University végzős doktori hallgatója és az amerikai Nemzeti Fuvola Egyesület kortárszenei osztályának vezetőségi tagja.

Polgár Éva jelenleg a North Texas University doktori hallgatója valamint zongoratanszékének segédtanára. Zongoraművész-tanári mester diplomáját a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumból elindulva a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, valamint a helsinki Sibelius Akadémián szerezte, ahol tanárai Kecskés Balázs, Jandó Jenő, és Hamsa Al-Wadi Juris voltak. Éva a 2012-es los angelesi Nemzetközi Liszt Verseny győztese, Magyarországon kívül koncertezett többek közt az USA-ban, Angliában, Kolumbiában, Németországban, valamint Finnországban.

Jacob Harpster Yamaha Artist, a 2010-ben megrendezett Nemzetközi Yamaha Ifjú Tehetségek Zenei Versenyének első helyezettje. Művész diplomáját az Indiana Universityn, mester diplomáját a University of North Texason szerezte. Ütőtanári elfoglaltságai mellett, koncertező művészként Harpster bejárta az Amerikai Egyesült Államokat, Dél-Koreát, és Japánt. Marimba és ütőhangszeres szólistaként részt vett a Tony és Emmy Award díjas Broadway produkció, a Blast! 2010-es nemzetközi turnéján.

Dan Tramte az InterSpheres Trió kiemelt zeneszerzője 2014 januárjától a bostoni Harvard Egyetem segédtanáraként alap szintű zeneelméletet oktat. Emellett a North Texas University végzős zeneszerzés szakos doktori hallgatója, ahol szintén segédtanárként elektroakusztikus zeneszerzést tanított. Tramte tanulmányai során elektronikus zenére szakosodott, művei bemutatásra kerültek többek között Darmstadtban, valamint az Amerikai Egyesült Államok nemzetközi elektroakusztikus zenei konferenciáin (ICMC, SMC).