Orbán

Gyakorlat teszi az event menedzsert

2014.06.19. 15:34

Programkereső

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -Szolgáltatók Szövetsége márciusban indította el közös, prémium rendezvényszervező képzését. Az event menedzsment képzésen neves gyakorló szakemberek adják át az elméleti ismereteket, amelyeket külső helyszíneken gyakorlati tapasztalatokkal egészítenek ki.

Ma már számos rendezvényszervező képzés működik országszerte, azonban eddig hiányzott egy olyan általánosan elfogadott szakmai garancia, ami biztosítaná azt, hogy az iskolapadban megszerezhető tudás valós piaci igényeket elégítsen ki, és figyelembe vegye a szakma aktuális trendjeit. - mondta Sohajda László szakvezető, az Arts and Business Kft. ügyvezetője. Az már az event menedzsment képzés első féléve alapján is elmondható, hogy valóban hasznos tudásra tesznek szert a hallgatók, hiszen az elméleti ismeretek elsajátítása mellett már az órákon prezentációkat készítettek, valamint számos külső helyszínen gyűjthettek tapasztalatokat.

event menedzsment szak
event menedzsment szak

Az egyik ilyen a HPS reklámügynökség irodája volt, ahol az eseménykommunikáció fortélyaival ismerkedtek meg a hallgatók. Ezután az Öböl Rendezvényház következett, ahol pedig egy esküvő előkészületeibe csöppentek bele. A képzés helyszínéül szolgált a Kongresszusi Központ is, amelyen belül olyan helyekre jutottak el a résztvevők, ahová csak kivételes emberek tehetik be a lábukat. A konferenciaközpont mellett megrendezett Rosalia bormustra kiváló alkalmat biztosított a rendezvények hátterének megismerésére az áramellátástól a színpadszerkezeten keresztül a beléptető rendszerig. A szállodai és protokoll ismeretek oktatására nem meglepő módon a Kempinski Hotel Corvinusban került sor, majd a képzés zárásaként visszatértek a hallgatók a tanterembe, hogy a rendezvények jogi és gazdasági hátteréről, valamint protokollról tanuljanak.

Budavári Borfesztivál
Budavári Borfesztivál

Mindenkinek, aki rendezvényszervezésre gondol, általában a lebonyolítás része, maga az esemény jut eszébe, miközben addig eljutni még nagyobb kihívás, sok-sok munkát és kreativitást igényel. A szakon már most kaptunk ebből egy kis ízelítőt, és nem utolsó sorban arra is nagyon jó a képzés, hogy kapcsolatokat építsünk, miközben a szakma elitjével találkozunk, akik igyekeznek átadni a sok év alatt megszerzett tapasztalataikat. Már az első félév is gyakorlatias volt, betekintést nyerhettünk a színfaak mögé, de a következő félévet még jobban várom, akkor már esettanulmányokat kell megoldanunk. - mondta Kovács Orsolya, az IseeQ rendezvényekért felelős munkatársa, aki már gyakorló szakemberként érkezett a képzésre. A három féléves képzésre június 30-ig úgynevezett early bird kedvezmény igénybevételével lehet jelentkezni, amelynek értelmében 30.000 Ft kedvezmény jár az első félév tandíjából.