Júlia, Rita

Ovidius-olvasatok a Zeneakadémián

2014.06.24. 15:31

Programkereső

Hét európai művészeti egyetem projektje keretében születnek újjá a Zeneakadémia Solti Termének színpadán az Átváltozások történetei.

Az Erasmus Intenzív Program keretében 2014 június végétől hét európai művészeti egyetem (brüsszeli, római, firenzei, marosvásárhelyi, krakkói, zágrábi és a Zeneakadémia) hallgatói és tanárai kéthetes Erasmus intenzív program keretében "hangolják újra" Ovidius örökérvényű történeteit. A zeneszerzés szakos hallgatók az Átváltozások (Metamorphoses) tíz történetére komponáltak rövid műveket, melyeket három ország rendezői állítják színpadra a vendég színművészeti egyetemistákkal.

Zeneakadémia - Ovidius olvasatok
Zeneakadémia - Ovidius olvasatok

Két hét alatt tíz kisebb, ízig-vérig nemzetközi csoportban tanulják be a műveket, hogy július 4-én háromrészes előadás keretében megmutathassák, hogyan látják a mai művészeti egyetemisták Orfeusz, Pygmalion, Dafné, Callisto és társaik történeteit. Az este részletes műsora és közreműködői, illetve az Erasmus Intenzív Program részletei a projekt angol nyelvű microsite-ján, ide kattintva tekinthetők meg. A zárókoncertre szóló ingyenes jegyek korlátozott számban a Zeneakadémia Liszt Ferenc  téri pénztárában igényelhetők.