Beáta, Izolda, Lea

Madridban a Kroó György Zenekar

2014.10.27. 10:08

Programkereső

A Kroó György Zenekar október 9-13. között két nagysikerű hangversenyt adott a spanyol fővárosban.

Október 10-én a világhírű Prado Múzeum szomszédságában, a történelmi belváros csodálatos műemléképületében, a Parroquia de San Jerónimo el Real de Madridban léptek fel, majd másnap a modern építésű, különleges hangulatú Santa María La Blanca templomban. A közönség mindkét koncerten hosszasan ünnepelte a fellépő művésztanárokat és növendékeiket. A zenekar alapítója és vezetője: Füzesséryné Dudás Eszter, vezényelt: Füzesséry Attila.

Kroó György Zenekar - Toledo
Kroó György Zenekar - Toledo

A hangversenyen közreműködött az Escolanía Nuestra Señora Del Recuerdo kórus, melynek karnagya David González Tejero, valamint a Komitas Zenekar, művészeti vezetőjük Lyudmila Mesropyan, örmény származású hegedűművésző. A hangversenyek valódi együttmuzsikálást is jelentettek, mivel több művet a különböző együttesek közösen adtak elő. A koncerteket komoly próbafolyamat előzte meg. A hangversenyeken elhangzottak többek között J. S. Bach, Caccini, Locatelli, Vivaldi, Schubert, Massenet, Saint-Saëns, Bizet és Vardapet Komitas, örmény zeneszerző művei. A hangversenyeket jelenlétével és köszöntő beszédével megtisztelte Győri Enikő, Magyarország nagykövet asszonya, valamint Benyhe István, oktatási és kulturális szakdiplomata.

Kroó György Zenekar
Kroó György Zenekar

Magyarország legfiatalabb szimfonikus zenekarának spanyolországi turnéja a szülők, a Kőbányai Önkormányzat, A Kőbányai Ifjúság Zenei Neveléséért Alapítvány hozzájárulásával, az NKA Zenei Kollégiumának támogatásával, valamint a Komitas Zenekar kapcsolatrendszerének segítségével és a Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Madrid fővédnökségével, spanyolországi és magyar önkéntes szervezők munkájával jött létre. Az együttes célja a kialakult spanyol- magyar kapcsolat ápolása, további hasonló közös együttműködések szervezése.