Eszter, Eliza

Még tart a jelentkezés az Europa Cantatra

2014.11.26. 08:44

Programkereső

November 30-án lezárul az Europa Cantat XIX. Kórusfesztivál regisztrációjának első üteme.

A háromévente más-más országban megrendezett kórusfesztivál nem előzmények nélküli Magyarországon, hiszen 1988-ban is Pécs adott otthont a rendezvénynek. Idén ismét Pécs városa fogadja a több ezer énekest, kórust, karnagyot és zeneszerzőt és szerez nekik egy életre szóló élményt.

A fesztivál alapprogramját a délelőttönként zajló műhelyfoglalkozások és szakmai programok adják, amelyek során a résztvevők új kórusműveket tanulhatnak, új stílusokban próbálhatják ki magukat, és új éneklési technikákat sajátíthatnak el a világ legkiválóbb szakemberei segítségével. A műhelymunka, a közös tanulás igazi interkulturális élményével gazdagítja a résztvevőket. Esténként a műhelyzáró koncerteké és a Közös Énekléseké a főszerep a színes kísérő rendezvények - gasztronómiai programok, táncházak, népzenei rendezvények és számos más koncert - mellett.

Az egyedülállóan gazdag, szakmai fejlődési és nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségeket nyújtó fesztivál műhelymunkájában és szakmai programjain magyar állampolgárok kedvezményesen vehetnek részt.

A rendezvényre november 30-ig lehet jelentkezni.