Márk

Zárul az előzetes jelentkezés

2014.11.27. 11:10

Programkereső

Ne maradjon le Ön sem a jövő évi fesztiválról, és jelentkezzen 2014. november 30-ig, hogy garantáltan részt vehessen a megjelölt három műhely valamelyikében.

Már csak pár nap és lezárul az Europa Cantat XIX. kórusfesztivál regisztrációjának első üteme. Jelentkezzen a nemzetközi fesztiválra, és vegyen részt magyar állampolgárként kedvezményesen a fesztivál műhelymunkájában és szakmai programjain. A háromévente más-más országban megrendezett kórusfesztivál nem történelem nélküli Magyarországon, hiszen 1988-ban is Pécs adott otthont a rendezvénynek. Idén ismét Pécs városa fogadja a több ezer énekest, kórust, karnagyot és zeneszerzőt és szerez nekik egy életre szóló élményt.

Tudni érdemes, hogy a fesztivál alapprogramját a délelőttönként zajló műhelyfoglalkozások és szakmai programok adják, amelyek során a résztvevők új kórusműveket tanulhatnak, új stílusokban próbálhatják ki magukat és új éneklési technikákat sajátíthatnak el a világ legkiválóbb szakemberei segítségével. A műhelymunka, a közös tanulás igazi interkulturális élményével gazdagítja a résztvevőket. Esténként a műhelyzáró koncerteké és a Közös Énekléseké a főszerep a színes kísérő rendezvények - gasztronómiai programok, táncházak, népzenei rendezvények és számos más koncert - mellett. Az Europa Cantat összességében egy egyedülállóan gazdag, szakmai fejlődési és nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségeket nyújtó rendezvény.

További információkat a fesztiválról az esemény honlapján