Aladár, Álmos

Az USÁ-ban koncertezik a Pro Musica Leánykar

2015.01.15. 14:25

Programkereső

Az Egyesült Államokban koncertezik január 19-28. között a nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykarának tizenhét énekese a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekarral.

A leánykar a Fesztiválzenekar amerikai turnéjára közreműködőként kapta a meghívást. A zenekar hat koncertet ad a kontinensen, két hangversenyük lesz New Yorkban és San Franciscóban, egy-egy pedig West Palm Beach-en és Washingtonban. A hangversenyeken Mozart-, Mendelssohn- és Brahms-műveket hallhat a közönség - tájékoztatott Szilágyi Szilárd, a nyíregyházi kórus sajtóreferense.

Pro Musica Leánykar
Pro Musica Leánykar

A Pro Musica Leánykar tagjainak Mendelssohn Szentivánéji álom című kísérőzenéjében lesz szerepük három koncerten, West Palm Beach-ben, Washingtonban és San Franciscóban. A hangversenyeken világhírű művészek, Pinchas Zukerman hegedűművész, Anna Lucia Richter szoprán és Barbara Kozelj mezzoszoprán énekesek is fellépnek. Hazaérkezésüket követően Budapesten folytatódnak a koncertek, január 29-én, 30-án és 31-én a Művészetek Palotájában ad koncertet a Budapesti Fesztiválzenekar a már említett művészekkel és a Pro Musica Leánykarral.