Piroska

Pályázat Cseh Tamás emlékére

2015.01.16. 12:53

Programkereső

Az énekes-dalszerző emléke előtt tisztelegve 2012 óta minden évben pályázatot hirdet nem hivatásos előadók, énekesek, együttesek és alkotók számára a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ.

A nagy sikerre való tekintettel a pályázatot idén- immár harmadik alkalommal három kategóriában hirdettük meg. A két hagyományos: ének és képzőművészeti mellett „A rubinpiros tangó" címmel új kategóriában Cseh Tamás énekeire készült koreográfiák mutatkoznak be.

"A pályázat hozzájárulhat ahhoz, hogy Cseh Tamás munkássága és életfilozófiája tovább éljen a művészetekben, és a versenyzők művészi alkotásukkal továbbítsák ezt az üzenetet" - valljuk mi szervezők. A zsűri munkájába olyan művészeket tudtak bevonni, mint Bérczes László művészeti vezető (Kaposvári Csiky Gergely Színház) Bozsik Yvette táncművész, Feledy Balázs művészeti író, Kátai Zoltán énekmondó,Kecskeméti Gábor zeneszerző, Krulik Zoltán Makám együttes, Mispál Attila filmrendező Parais István táncpedagógus, író, és Tóth Zsolt operatőr.

Cseh Tamás
Cseh Tamás

A pályaművek előzetes zsűrizése után a legjobb előadók és alkotók meghívást kapnak, hogy produkciójukat a kulturális központ színpadán, élőben is bemutathassák. A 2015. január 24-én, szombaton 14.00 órakor a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban kezdődő „Cseh Tamás Nap Kőbányán 2015" programon a zsűri tagjai újra értékelik az előadókat, az előadott dalok és az előadás egyediségét, hitelességét, illetve a képzőművészeti alkotások, klipek és koreográfiák eredetiségét, ötletességét, dalokhoz való viszonyát.

Az itt legjobbnak bizonyuló produkciók a 18.00 órakor kezdődő gálaesten, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban hivatásos művészek társaságában lépnek fel és vehetik át a jól megérdemelt díjakat.