Ágnes

Örkény István drámaírói pályázat

2015.01.22. 15:53

Programkereső

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet fiatal drámaírók részére.

Beérkezési határidő: 2015. február 9. 16 óráig

A pályázat szakmai lebonyolítója az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet. Az ösztöndíj célja, hogy segítse új magyar színművek létrejöttét, valamint lehetőséget adjon azon fiatal pályakezdő drámaírók részére, akik eddigi irodalmi vagy színházi munkájukkal igazolják vonzódásukat a műfajhoz. Az ösztöndíjat egy egész estére szóló darab tervével lehet megpályázni. Pályázhatnak az 1975. január 1. után született fiatal drámaírók. Már bemutatott dráma vagy publikált kötet, korábbi megjelenés színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken előnyt jelent.

Mi mennyi? - Örkény István százéves, Petőfi Irodalmi Múzeum
Mi mennyi? - Örkény István százéves, Petőfi Irodalmi Múzeum

Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, összege: Bruttó 100.000 Ft/hó. A pályázat további részletei, a jelentkezéshez szükséges adatlap és a beküldendő mellékletek listája letölthető a http://szinhaziintezet.hu és a www.alkotomuveszet.hu honlapról. A pályázatbeadással kapcsolatos további információ: Kecskés Noémi, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kecskes.noemi@szinhaziintezet.hu (+36 1 375 1184/106 mellék)