Gertrúd, Patrik

Zenei kurzusok a borvidéken

2015.02.09. 09:43

Programkereső

Komolyzenei vagy jazzkurzust keresel a nyárra? Mindezt baráti, versengéstől mentes környezetben, világhírű, magas kvalitású művésztanárokkal? Akkor itt a helyed nálunk, a Crescendo Nyári Akadémián! A regisztráció elindult, és május 15-ig tart.

12. alkalommal nyitja meg kapuit a Crescendo Nyári Akadémia (Crescendo Summer Institute, azaz  CSI) a kéthetes mesterkurzusával a leghíresebb magyar borvidék bölcsőjében, Tokajban, ahova széles kurzuskínálattal  várja a jelentkezőket a mintegy ötvenfős nemzetközi tanári kar. A Nyári Akadémián többek között Carla Leurs, Beata Halska és David Danel hegedűművészek, Judith Ermert csellóművész, David Daly, nagybőgőművész, Dallos Erika, a Magyar Állami Operaház korrepetitora, Meláth Andrea és Szabóki Tünde az Operaház magánénekes művészei, Kaposi Gergely és Delta David Gier kamesterek, Reto Reichenbach és Dominkó István zongoraművészek, Pálúr János orgonaművész, Andy Vance, ausztrál jazz-zenész tanítanak.

Cresendo Nyári Akadémia
Cresendo Nyári Akadémia

A szólóhangszeres (vonós, fa- és rézfúvósok, zongora, orgona, gitár) és énekkurzusok mellett számos más programból lehet választani, mint például karvezetés, korrepetició, operajelenetek, barokk, ifjúsági és jazzkurzus, sőt idén nyáron még egy zenés-költői est is színesíti a Crescendo Nyári Akadémia szakmai életét. A kurzusok mellett az is fontos, hogy résztvevők ne csak szakmai, hanem lelki fejlődést és támaszt is kapjanak.

Crescendo Nyári Akadémia: 2015. július 20. - augusztus 3., Tokaj, jelentkezési határidő: 2015 május 15.