Beáta, Izolda, Lea

Függetlenek pályázhatnak támogatásra

2015.02.19. 14:34

Programkereső

Több mint 1,2 milliárd forintos keretösszeggel írt ki pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadóművészeti szervezetek, zenekarok és énekkarok működésének, illetve szakmai programjainak támogatására.

Az Emmi összesen 1,067 milliárd forinttal támogatja a minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezeteket: a színházi szervezetek 361 millió forint, a táncművészeti szervezetek 183,3 millió forint, a forgalmazói kategória 213,9 millió forint, a szabadtéri színházak 220 millió forint, a nemzetiségi színházak 88,8 millió forintra pályázhatnak. A zenekarok és az énekkarok pedig 151 millió forint keretösszegre nyújthatnak be pályázatot.

emmi logó
emmi logó

A pályázatra, amelynek lebonyolítója a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, az előadóművészeti törvény alapján nyilvántartásba vett szervezetek jelentkezhetnek. A pályázatok benyújtási határideje március 19., a részleteket a kormany.hu oldalon olvashatják el az érdeklődők.