Konrád, Tivadar

Kulisszatitkok harmadszor

2015.03.10. 13:44

Programkereső

Almási-Tóth András rendező és Sándor Szabolcs karmester után zenetörténeti szemszögből nyerhet betekintést a hallgatóság a színfalak mögé március 19-én.

Szabó Ferenc János zenetudós beszélgetőtársa ezúttal is Fenyő Gábor lesz, akivel az operajátszást és az éneklési technikákat elemzik majd az opera műfajának kezdeteitől napjainkig, külön kitérve az egyes korszakok stílusjellemzőire. Az előadás illusztrációjaként korabeli lemezfelvételeket hallhat majd a közönség.

Szabó Ferenc János
Szabó Ferenc János

Szabó Ferenc János zenei tanulmányait négy és fél éves korában kezdte, először hegedülni, majd zongorázni tanult. Középiskolai tanulmányait karvezetés-, zeneszerzés- és zongora szakon végezte Pécsett és Budapesten. 2003-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre ének-zene tanár, karvezetés és zongora szakra, tanulmányait zongora szakon kezdte el Jandó Jenő, Falvai Sándor (zongora), Devich János, Éder Pál és Hargitai Géza (kamarazene) és Varasdy Emmi (zongorakíséret) kezei alatt. 2008-ban kitüntetéssel diplomázott, ugyanebben az évben felvételt nyert a Zeneakadémia Doktori Iskolájában zongora szakos DLA- és zenetudományi PhD-képzésre, valamint a Kunstuniversität Graz kamarazenei mesterképzésére. DLA fokozatát summa cum laude minősítéssel szerezte meg 2012-ben. 2013-ban elnyerte a Zeneakadémia Doktori Iskolájának DLA posztdoktori ösztöndíját.

A belépés ingyenes!