Konrád, Tivadar

Esszéíró pályázat

2015.03.30. 11:50

Programkereső

Az Ars Omnis Kulturális Egyesület esszéíró pályázatot hirdet a Nemzetközi Jazz Nap alkalmából.

Tekintve azt, hogy nem egy zenészekkel, kultúraszervezőkkel folytatott beszélgetés, és interjú tanúskodik arról, hogy a jazz nem tartozik napjaink legpopulárisabb műfajai közé, a szakma szereplői sokszor kilátástalannak látják helyzetüket, nem érzik azt, hogy lennének lehetőségeik. Szeretnénk, ha napvilágra kerülnének olyan előremutató gondolatok, amelyek ezen a hangulaton változtatni akarnak és tudnak. E gondolat mentén az esszépályázat idei címét egy jazz-sztenderdből kölcsönöztük, melyet olyan világsztárok vittek sikerre, mint Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Louis Armstrong, Peggy Lee.

jazz - illusztráció
jazz - illusztráció

Díjak:

I. Helyezett: 2 db belépő a Veszprém Fesztivál koncertjére

Közönség díj: IPM előfizetés csomag

Herbie Hancock világhírű zongorista, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) jószolgálati nagykövete szerint a „zene mindig is a kultúrák közötti hídként szolgált, és nem létezik olyan zenei művészeti ág, amely hatékonyabb diplomáciai eszköz lenne a jazznél."

A témával kapcsolatos esszéket 2015. április 15-ig várjuk elektronikus formában (mellékletben) a jelentkezes@arsomnis.org e-mail címre. A pályaművek mellé kísérőlevelet kell csatolni, amely tartalmazza a pályázó teljes nevét, e-mail címét, a telefonos elérhetőségét. A versenyre való nevezés ingyenes.

A nevezéssel a pályázó elismeri, hogy rendelkezik az esszé szerzői jogaival.  A pályázaton a nevezéssel résztvevő beleegyezik, hogy a beadott szellemi termékét az Ars Omnis Kulturális Egyesül Non profit célokra felhasználhatja.

A pályaműveket zsűri értékeli, illetve minden beküldött esszét közzéteszünk a Nemzetközi Jazz Nap hivatalos magyarországi Facebook oldalán: