Konrád, Tivadar

Ingyenes klasszikus zenei mesterkurzus

2015.04.02. 11:35

Programkereső

Idén tizenhatodik alkalommal fog össze a Bank Austria és a Bécsi Filharmonikus Zenekar, hogy kimagaslóan tehetséges fiatal zenészek fejlődését segítsék a szlovéniai Trentában megrendezett mesterkurzuson.

Jelentkezési határidő: 2015. április 24.

A vonós hangszeren játszó fiatalok számára 2015. augusztus 1-8. közötti időszakra szervezett kurzus és az ellátás ingyenes, a résztvevőknek csupán az utazás költségeit kell állniuk.

Bécsi Filharmonikusok
Bécsi Filharmonikusok

A résztvevők alkalmi kamaraegyütteseket alakítanak a kurzus idejére, és a Bécsi Filharmonikus Zenekar elismert zenészeinek vezetésével gyakorolják az előre kiválasztott zeneműveket. A mesterek egyike a magyar Nagy Róbert, aki 2005-től a zenekar szólócsellistája. A mesterkurzus legjobb diákjai két Szlovéniában rendezett koncerten mutatkozhatnak be, a hagyományos zárókoncert pedig a bécsi Musikverein Brahms termében rendezik 2015. szeptember 22-én.

A jelentkezők személyes meghallgatáson vehetnek részt Bécsben, de küldhetnek magukról audio- vagy videofelvételt is a regisztrációs időszak lezárásáig, április 24-ig. A jelentkezés korhatára 25 év. A jelentkezéshez szükséges regisztrációs anyagok: zenei önéletrajz zenei anyaggal (CD, DVD, MC vagy VHS-kazetta formátumban), egy klasszikus és egy romantikus darabbal kiegészítve (szemelvények formájában, 15 perces időtartamban).

Részletek a kurzusról és a jelentkezésről itt. További információ: Milan Šetena, Obere Weissgerberstraße 19/12, A-1030 Wien, Tel.: + 43 (0) 676 744 95 70