Konrád, Tivadar

Svájcban versenyez a Cantemus Gyermekkórus

2015.04.03. 15:48

Programkereső

A Montreux-i Nemzetközi Kórusfesztiválon versenyez április elején a nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus.

A 51. alkalommal megrendezett versenyen 17 kórus mérettetheti meg magát. A magyar gyermekkar először április 8-án este lép fel a Montreux közeli Vevey kisváros templomában. Másnap kora délután a Genfi-tó partján álló legendás Queen együttes énekese, Freddy Mercury szobránál rendeznek az énekkarok részvételével egy flashmobot, melyen a zenekar egyik híres slágerét, a Somebody to Love című számot adják majd elő. Este a fesztivál nyitókoncertjén énekelnek, amelyen a nemzetközi versenyen induló többi énekkar is szerepel majd.

Cantemus Gyermekkórus
Cantemus Gyermekkórus

A versenyfordulókat április 10-én és 11-én rendezik, ahol két alkalommal szerepel a gyermekkórus húsz perces műsorral. A verseny gálahangversenyét április 11-én este rendezik meg.

Szilágyi Szilárd, a Cantemus sajtóreferense elmondta, kedden indul az olaszországi Verona felé a Szabó Soma karnagy vezette Cantemus Ifjúsági Vegyeskar is. Az együttes a tavaly megrendezett nemzetközi kórusversenyen nagydíjat nyert, így az a megtiszteltetés érte őket, hogy ők adhatják az idén 26. alkalommal megrendezésre kerülő verseny nyitókoncertjét. Az énekkar április 8-án este lép fel a veronai filharmónia hangversenytermében, műsorukban reneszánsz és kortárs művek szerepelnek. Terveik szerint az énekesek Padovába és Velencébe is ellátogatnak és április 10-én érkeznek vissza Nyíregyházára.